Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale
Politică 25 August 2019 / 16:38 405 accesări 1 comentariu

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

„Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simţ că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014 am cerut acelaşi gen de sprijin care a venit de la cetăţeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetăţenească”,a anunţat Mircea Diaconu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns:„Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există aşa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis şi fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu a afirmat, duminică, după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale, că toţi preşedinţii de până acum „s-au strâns de gât cu premierii”, însă atribuţiile acestora ar fi trebuit să fie altele.

„Nu mă recomanda nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini şi două picioare şi două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva şi preşedintele nostru trebuie să semene cu noi toţi? Adică două mâini şi două picioare şi sper că şi cu un cap. Această funcţie pană acum s-a citit greşit. Fişa postului este cu totul altă decât cea care s-a practicat pană acum. Toţi presedinii de pană acum s-au strâns de gât cu premierii. Toţi şi-au strâns de gât prim miniştrii venind peste atribuţiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale preşedintelui. Constituţia e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu şi domnului Iohannis. Instituie clar şi limpede o republică parlamentară. Nu există noţiunea de şef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că nu i se pare logic ca preşedintele să aibă locul de activitate în Palatul Regal de la Cotroceni „Ce caută preşedinţi în Palatul Regal de la Cotroceni? Mie nu mi se pare logic”.

Fostul europarlamentar a afirmat că nimeni nu vrea să vadă „grămada de gunoi care s-a strâns în mijlocul ţării”.

„Fără sprijin nu voi putea să fac paşii următori. Nu ştiu dacă o să pot strânge cele 200.000 de semnături. Azi sunt doar un aspirant. Parcă nimeni nu vede grămadă de gunoi care ni s-a strâns în mijlocul casei noastre dragi care se numeşte ţara noastră. De la peturi până la mentalităţile publice care sunt infestate. Uitaţi-vă la Iohannis care vrea -guvernul meu-. Cine eşti tu să ai guvernul tău? ”, a mai spus Diaconu.

Fostul europarlamentar independent Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. El cere sprijinul cetăţenilor, ONG-urilor şi partidelor politice. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

Loading...

1 comentariu

Raspopitu 14:46:34 / 26 August 2019
Un actoraș mediocru

Rămâi actorasul putin nătâng dar cinstit un adevarat membru de partid dupa cum rezulta din majoritatea filmelor comuniste in care a jucat . Politica in care vrei sa intri este o hazna rau mirositoare . Nu te compara cu actorul de comedie ce a cucerit Ucraina .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1972 secunde