Aditivul care ne manipulează papilele gustative! Îi suntem, cu toţii, victime!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aditivul care ne manipulează papilele gustative! Îi suntem, cu toţii, victime!
Lifestyle 16 Septembrie 2018 / 16:14 529 accesări

Ştiaţi că gustul mâncărurilor, cele din restaurante sau cele de pe rafturile magazinelor este potenţat de un aditiv? Se numeşte glutamat de sodiu E621 şi este un aditiv care apare, în cantități mari, în aproape toate produsele alimentare. Este prietenul de bază al multor proprietari de restaurante, care îl adaugă pentru a spori aromă alimentelor. Arată ca o pulbere albă, cristalină, asemănătoare cu sarea sau zahărul şi poate fi adăugat la orice produs alimentar.

Glutamatul de sodiu duce la creșterea apetitului, supraalimentare și obezitate. Este folosit pentru a agită celulele creierului, efectul este acela al unui medicament care pătrunde cu ușurință în sânge și creier și conduce la o modificare a genelor responsabile pentru simțul gustului. Glutamatul de sodiu este conținut în toate felurile de cârnați, cremwursti, mezeluri, chips, supe, conserve și multe altele.

Simptomele de supradozaj de la E621 sunt numite „sindromul restaurantului chinezesc” și se manifestă prin letargie, migrenă, tulburări de vedere, palpitații, perturbarea echilibrului hormonal, greață, slăbiciune, amețeli, dureri în piept și altele, potrivitbzi.ro.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1306 secunde