ADMITEREA 2019 în învăţământul dual: când încep înscrierile și cât este bursa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ADMITEREA 2019 în învăţământul dual: când încep înscrierile și cât este bursa

Educație 07 Mai 2019 / 17:45 1699 accesări

Înscrierea în învățământul dual începe în data de 24 iunie, iar copiii au la dispoziție doar 2 zile pentru a-și exprima opțiunile și apoi pentru a depune fișa de înscriere la liceele care au clase duale. Absolvenții de clasa a VIII-a trebuie să completeze fișa la secretariatul școlii pe care au urmat-o. Elevii din învățământul profesional dual primesc o bursă lunară de 400 lei.

Calendarul de admitere în învățământul dual pentru anul școlar 2019-2020 prevede că, în perioada 24-26 iunie, fișa de înscriere la învățământul profesional dual se depune la liceele care organizează clase duale. În cazul în care școala a stabilit să organizeze probă de admitere, aceasta se derulează în zilele de 27-28 iunie 2019. Elevii află rezultatele tot în aceste două zile, iar cei care pică examenul pot să se înscrie imediat la o altă școală profesională.

Calendar admitere învățământ dual 2019

Etapa I de admitere

  • 24-26 iunie 2019 Elevii și părinții completează, la secretariatul școlii gimnaziale pe care o urmează, fișa de înscriere în învățământul dual. Elevii și părinții depun fișa de înscriere la liceele care au clase duale
  • 26 iunie 2019 Afișarea listei candidaților înscriși, la sediul liceelor cu clase duale
  • 27-28 iunie 2019 Examen de admitere în clasele duale, la specializările la care școlile au decis că este nevoie de așa ceva

Rezultatele sunt anunțate la sfârșitul fiecărei zile.

Candidații respinși la examen își ridică fișele de înscriere și se înscriu la clasele/școlile profesionale care nu au probe de admitere.

  • 1 iulie 2019 Actualizarea și afișarea listei cu elevii înscriși la școlile profesionale

Etapa a II-a de admitere în școlile duale începe în data de 22 iulie 2019, cu înscrierea elevilor la clasele duale la care au rămas locuri libere.

În cadrul învățământului profesional dual, elevii fac 3 ani pregătire teoretică la școală și pregătire practică în companii private, unde la finalizarea studiilor au întâietate la angajare.

Cine se poate înscrie în învățământul profesional dual:

  • elevii care promovează clasa a VIII-a în anul curent
  • absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare anului școlar în curs
  • elevii din învăţământul special care finalizează învăţământul secundar inferior

Sursa: edupedu.ro12
Pagina a fost generata in 8.1857 secunde