Al treilea eșec pentru naționala de volei juniori a României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volei masculin / Campionatul European pentru juniori, turneul final

Al treilea eșec pentru naționala de volei juniori a României

Sport 07 Aprilie 2015 / 00:00 979 accesări

       La Sakarya şi Kocaeli, localități din Turcia, continuă săptămâna aceasta turneul final al Campionatului European de volei rezervat juniorilor (jucători născuţi după 1 ianuarie 1997), competiție la care participă și selecționata României, antrenată de Răzvan Parpală și Zoltan Kovacs. Din păcate, juniorii noștri nu se regăsesc în această grupă destul de accesibilă totuși, inferioară valoric celeilalte, în care au fost repartizate mari forțe ale voleiului masculin continental, cum ar fi Rusia, Franța, Polonia, Italia și Serbia, cărora li se adaugă debutanta Danemarca.

Ieri, în Grupa a II-a, cea de la Sakarya, naționala României a înregistrat a treia înfrângere consecutivă și tot cu 1:3, ca și în meciurile cu Spania și Turcia. Scorul final al întâlnirii cu Bulgaria a fost 3:1 (20:25, 25:20, 25:18, 25:14) pentru vecinii noștri de la sud de Dunăre! Trei dintre cei patru componenți ai echipei CVM Tomis Constanța care au fost selecționați pentru acest turneu final au fost titulari în meciul de ieri: extrema Adrian Aciobăniţei (căpitanul echipei naționale, a realizat 19 puncte), extrema Ovidiu Darlaczi (folosit ca universal, a reușit 2 puncte) şi libero-ul George Gavriz. Universalul Radu Dediulescu a intrat din postura de rezervă, fără să puncteze.

După acest eșec, România nu mai are șanse de calificare pentru turneul locurilor 1-4, dar mai speră la un loc în turneul 5-8, care să-i permită să lupte în continuare pentru calificarea la Campionatul Mondial, rezervată primelor șase clasate. În ultimele două meciuri din grupă, tricolorii vor întâlni Germania (miercuri, ora 19.30) și Cehia (joi, ora 19.30). Primele două clasate din cele două grupe vor obține calificarea pentru turneul locurilor 1-4, iar ocupantele locurilor 3 și 4 vor continua competiția în turneul locurilor 5-8.12
Pagina a fost generata in 0.2559 secunde