Alertă meteo! Și în Dobrogea: lapoviţă, temperaturi scăzute, vânt, ninsori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alertă meteo! Și în Dobrogea: lapoviţă, temperaturi scăzute, vânt, ninsori

Vremea 22 Februarie 2019 / 15:39 2155 accesări

ANM a emis o informare meteo şi un cod galben de fenomene meteo periculoase. Vom avea ploi, lapoviţe, ninsori şi mai ales vânt puternic în majoritatea regiunilor. Astfel, joi, 22 februarie, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti, şi viscol în zona montană, începând de vineri după-amiază, precum şi o informare de ninsori şi vreme rece, ce vizează majoritatea regiunilor.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14.00 - 23 februarie, ora 16.00

Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

În intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

PROGNOZA METEO: IARNA SE ÎNTOARCE

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale. Notă: Vremea se va menține rece până luni (25 februarie).

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 16.00 - 23 februarie, ora 16.00

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

VREMEA ÎN CONSTANȚA

Cerul va fi înnorat pe tot parcursul zilei, și nu se vor semnala precipitații, iar vântul va sufla cu o viteză de 42 km/h. Valorile termice se vor încadra între -4 și -1 grade Celsius.12
Pagina a fost generata in 0.1765 secunde