Amenzi de 100.000 de lei pentru firmele care „deranjează olfactiv”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea mirosurilor

Amenzi de 100.000 de lei pentru firmele care „deranjează olfactiv”

Justiție 16 Iulie 2020 / 09:21 788 accesări

Legea mirosurilor, care intră în vigoare joi, impune sarcini noi pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”. Companiile sunt obligate să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv și să întocmească un plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Conform avocatnet.ro, legea mirosurilor, care se va aplica de joi, va aduce obligaţii suplimentare pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv" - obligaţia expresă de a avea sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum şi deţinerea şi respectarea unui plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Pentru nerespectarea acestor obligaţii sunt prevăzute amenzi care ajung până la 100.000 de lei, existând şi riscul închiderii activităţii.

Aceeaşi sursă notează că Guvernul trebuie să vină curând cu o hotărâre prin care să completeze cadrul legal, altfel noile obligaţii nu se pot aplica.

Legea obligă firmele şi alţi operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv, printre altele. Este vorba de cei care pot genera disconfort olfactiv.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2133 secunde