Amprentele digitale confirmă că Salah Abdeslam este arestat la Bruxelles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Amprentele digitale confirmă că Salah Abdeslam este arestat la Bruxelles

Externe 18 Martie 2016 / 21:11 1368 accesări

Autorităţile belgiene au confirmat, prin verificarea amprentelor digitale, că suspectul arestat vineri după-amiază la Bruxelles este teroristul Salah Abdeslam, informează Le Monde.

Islamistul Salah Abdeslam a fost arestat în cursul operaţiunii poliţiei în Bruxelles. Salah Abdeslam a fost rănit şi arestat preventiv în cursul unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

UPDATE 21.15:

Operațiune antiteroristă la Bruxelles: Abdeslam arestat, două persoane baricadate într-o casă încercuită de poliție

Două persoane sunt încă baricadate într-o casă încercuită de poliție în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în cadrul unei operațiuni antiteroriste în care a fost rănit și apoi arestat Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecți în atentatele de la Paris și singurul aflat încă în libertate, relatează La Dernire Heure.

În urma operațiunii de vineri, două persoane au fost rănite și reținute, una fiind Salah Abdeslam, iar cealaltă ar fi Soufyane Kayal, care ar avea legături cu Mohamed Belkaid, ucis în urma unei alte operațiuni, desfășurată marți în cartierul Forest.

Arestarea lui Abdeslam a fost confirmată de Parchet, de secretarul de stat pentru azil și migrație Theo Francken și de ministrul de externe Didier Reynders.

UPDATE 22.08:

Francois Hollande: Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam

Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, a declarat vineri seară preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles.

"Ştiu că autorităţile belgiene vor răspunde rapid şi favorabil solicitării noastre de extrădare. Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare", a spus Hollande.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris. "Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande. "În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.

Barack Obama felicită Belgia şi Franţa pentru arestarea lui Salah Abdeslam

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat pe premierul belgian, Charles Michel, felicitând Belgia şi Franţa pentru arestarea teroristului Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris, informează BBC.

Citește și:

Teroristul Salah Abdeslam, arestat de poliţia belgiană

Explozii şi incidente armate în Paris

Carnagiu în Paris: teroriștii au ucis peste 130 de oameni!

Doi cetăţeni români au murit în atentatele de la Paris12
Pagina a fost generata in 0.158 secunde