Anchetă în Marea Britanie: acte de vandalism care au vizat cinci moschei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anchetă în Marea Britanie: acte de vandalism care au vizat cinci moschei

Externe 21 Martie 2019 / 15:51 1301 accesări

Cinci moschei din Birmingham, oraş din centrul Angliei, au fost joi ţintele unor acte de vandalism, iar poliţia britanică a deschis o anchetă cu sprijinul unei unităţi antiteroriste, relatează AFP. "Forţele de poliţie şi unitatea antiteroristă lucrează împreună pentru a-i găsi pe responsabili", a declarat Dave Thompson, şeful poliţiei din regiunea West Midlands, citat într-un comunicat. Poliţia a primit un prim semnal în noaptea de miercuri spre noi, în jurul orei 02.30 GMT, că un bărbat sparge ferestrele moscheii din Bichfield Road, în nordul oraşului. După o altă semnalare în mai puţin de o oră mai târziu pentru fapte similare care au vizat o altă moschee, poliţia din West Midlands şi-a întărit patrulele în apropierea lăcaşurilor de cult din oraş şi a descoperit alte două moschei vandalizate.

Spre dimineaţă, o a cincea moschee a fost de asemenea luată ca ţintă. "Ofiţerii lucrează pentru a identifica probe, iar înregistrările de pe camerele de supraveghere sunt în curs de analiză", a precizat poliţia. După atentatele de la Christchurch, din Noua Zeelandă, poliţia britanică a anunţat că desfăşoară patrule în apropierea moscheilor din întreaga ţară pentru a-i "linişti" pe credincioşi.

Mai multe asociaţii antirasiste încearcă mereu să atragă atenţia asupra intensificării islamofobiei în societatea britanică. Conform unui sondaj prezentat în februarie de asociaţia Hope Not Hate, peste o treime dintre britanici consideră islamul "o ameninţare" la adresa modului lor de viaţă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1413 secunde