Angela Merkel: posibilă soluție pentru granița irlandeză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Angela Merkel: posibilă soluție pentru granița irlandeză

Externe 07 Februarie 2019 / 18:36 1422 accesări

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că are obligația de a asigura un proces de Brexit ordonat, menționând că este posibilă găsirea unei soluții privind granița irlandeză fără redeschiderea Acordului de Retragere, relatează Reuters preluată de mediafax. De asemenea, Merkel a insistat că este crucială protejarea integrității pieței unice a Uniunii Europene. Prim-ministrul britanic Theresa May va avea o întâlnire în Bruxelles joi cu liderii europeni, în cadrul căreia va încerca să obțină renegocierea acordului pentru Brexit, lucru care ar ajuta-o să obțină susținerea Parlamentului britanic.

Uniunea Europeană nu va redeschide negocierile pe tema Acordului Brexit, a afirmat miercuri seară Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, precizând că îi va transmite acest lucru joi premierului britanic Theresa May.

Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.Uniunea Europeană intenţionează să aplice controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1654 secunde