Anglia - Africa de Sud, finala Cupei Mondiale la rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anglia - Africa de Sud, finala Cupei Mondiale la rugby

Sport 27 Octombrie 2019 / 17:06 745 accesări
Sursa foto: www.rugbyworldcup.com

Sursa foto: www.rugbyworldcup.com

Reprezentativele Angliei şi Africii de Sud se vor întâlni în finala mare a Cupei Mondiale la rugby, care va avea loc la 2 noiembrie, la Yokohama, în Japonia. Cele cele două formaţii au mai jucat în ultimul act din 2007, în Franţa, când s-au impus sud-africanii.

În prima semifinală, Anglia a eliminat deţinătoarea trofeului, Noua Zeelandă, cu scorul de 19-7, la pauză 10-0. Pentru Anglia au înscris Manu Tuilagi - un eseu, George Ford - patru lovituri de pedeapsă, Owen Farrell - o transformare, iar pentru Noua Zeeleandă au marcat Ardie Savea - un eseu şi Richie Mo’Unga - o transformare. Anglia a avut şi două eseuri nevalidate, după consultarea arbitrajului video. Selecţionerul Angliei, Eddie Jones, a declarat după calificarea în ultimul act că „All Blacks” sunt zeii rugby-ului. „Sfârşitul lumii! All Blacks doborâţi de nişte englezi incredibili”, a titrat „New Zealand Herald”, cotidianul cu cel mai mare tiraj din Noua Zeelandă.

În a doua semifinală, Africa de Sud a trecut de Ţara Galilor, cu scorul de 19-16, la pauză 9-6. Punctele victoriei sud-africanilor au fost reuşite de Damian de Allende - un eseu şi Handre Pollard - o transformare şi patru lovituri de pedeapsă. Pentru galezi au înscris Josh Adams - un eseu, Leigh Halfpenny - o transformare şi Dan Biggar - trei lovituri de pedeapsă.

Noua Zeelandă şi Ţara Galilor vor disputa finala mică, pentru medaliile de bronz, la 1 noiembrie, la Tokyo.

Noua Zeelandă a câştigat trofeul în 1987, 2011 şi 2015. Africa de Sud s-a impus în 1995 şi 2007, iar Anglia, în 2003, pierzând şi două finale, în 1991 şi 2007. Cea mai bună performanţă a Ţării Galilor la Cupa Mondială este locul 3 la ediţia din 1987.12
Pagina a fost generata in 0.2691 secunde