APEL URGENT! Cadrele medicale cer sprijin!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

APEL URGENT! Cadrele medicale cer sprijin!

Sănătate 05 Iunie 2018 / 10:07 1801 accesări
Specialiștii Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța continuă colecta mobilă de donare de sânge, nevoia fiind mare, mai ales în această perioadă.
De această dată, CRTS și Primăria Comunei Limanu și Școala Gimnazială Nr. 2 din localitatea 2 Mai, organizează sâmbătă 9 iunie, între orele 8.30 și 13.30, o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitățile Limanu și 2 Mai și din orice localitate învecinată care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional, este mesajul directorului CRTS Constanța, dr. Alina Dobrotă, citată într-un comunicat al centrului.
"Vă așteptăm sâmbătă, 9 iunie, la Școala Gimnazială Nr. 2, din localitatea 2 Mai, cu un act de identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30.
CINE POATE DONA/BENEFICII!
Specialiștii CRTS au anunțat cine poate dona sânge, dar și care sunt beneficiile. Pot dona sânge persoane cu vârstă cuprinsă între 18 și 65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcţie de evaluarea medicală), cu greutatea peste 50 kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge. Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minimum 500 ml de lichide. Intervalul minim între 2 donări este de 2 luni, iar numărul maxim de donări/an: 4 pentru femei, 5 pentru bărbaţi (în funcţie de evaluarea medicală). Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, elevi, studenţi şi militari; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge; reducere 50% la transportul în comun pentru donatorii cu domiciliul/reşedinţa în oraşul Constanţa, pentru o perioadă de o lună.


12
Pagina a fost generata in 0.1629 secunde