Apple vrea să producă un vehicul autonom de pasageri, din 2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apple vrea să producă un vehicul autonom de pasageri, din 2024

Tehnologie 22 Decembrie 2020 / 17:08 1755 accesări
Foto: Captura Youtube

Foto: Captura Youtube

Proiectul ampluse numește Titan, și a început neoficial în 2014. Între timp, în cadrul echipei s-au făcut ample restructurări și a fost numit șef Doug Field, care a lucrat pentru Tesla. În cursa pentru dezvoltarea mașinilor autonome se află și Google, prin Waymo, care a produs deja taxiuri-robot pentru o companie de transport.

”Nucleul proiectului” Apple rămâne bateria, conform declarațiilor făcute pentru Reuters de două surse din interiorul companiei. Gigantul tech face planuri pentru o baterie ”monocelulară”; cu un design din care să fie eliminate pungile și modulele care conțin materialele bateriei. Astfel, mai mult material activ va putea fi inclus în acumulator, iar durata de viață va crește.

Viitoarele mașini ar putea fi dotate cu senzori lidar care să cartografieze traseul, senzori instalați în prezent pe modelele iPhone 12 Pro și iPad Pro.

Aceleași surse citate de Reuters susțin că grupul californian va coopta un partener pe platforma căruia să asambleze mașinile.
O persoană care lucrează pentru Proiectul Titan a declarat, în anonimat, că”dacă există o companie care să dispună de toate resursele necesare în acest sens, aceasta este Apple. Dar să ținem cont că aici nu este vorba despre un telefon”.

Sursa: Biziday

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.257 secunde