Armata rusă are o nouă categorie de arme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Armata rusă are o nouă categorie de arme

17 Iunie 2015 / 00:00 1131 accesări

Armata rusă dispune de o nouă categorie de arme, și anume Forțele Aerospațiale, în urma fuzionării Forțelor Aeriene și a Apărării Aerospațiale, a anunțat, ieri, comandantul acesteia, generalul Alexandr Golovko. Despre constituirea acestei noi categorii de arme a vorbit pentru prima dată, în luna ianuarie, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ruse, generalul Valeri Gherasimov. Acesta a menționat că Rusia va continua să lucreze la crearea unui sistem avansat de alertă pentru atacurile cu rachete, atât în segmentul spațial, cât și în cel care privește stațiile radar terestre.

Anunțul creării Forțelor Aerospațiale survine la o zi după ce Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA în Europa (EUCOM) a confirmat informațiile despre existența unui plan al Pentagonului privind poziționarea de tancuri și alte echipamente militare în Europa de Est. În replică, Rusia a avertizat că, dacă acest plan va fi pus în practică, își va consolida dispozitivul militar din apropierea statelor est-europene. De asemenea, adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a acuzat, ieri, SUA că atrag Rusia într-o nouă cursă a înarmărilor.

Forţele nucleare ruse vor primi, în acest an, peste 40 de rachete balistice intercontinentale capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a forumului internaţional de tehnică militară. Preşedintele rus şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că industria de apărare va reuşi să respecte misiunea de a mări cota de echipament modern care să fie pus la dispoziţia forţelor armate ruse la 70-100% până în 2020. Industria de apărare a Rusiei trebuie să fie o resursă pentru dezvoltarea mai multor industrii şi un motor de inovare în general, a declarat preşedintele rus.12
Pagina a fost generata in 0.1355 secunde