Armele vândute de Franţa ''nu sunt utilizate în scop ofensiv în războiul din Yemen''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum???

Armele vândute de Franţa ''nu sunt utilizate în scop ofensiv în războiul din Yemen''

Externe 18 Aprilie 2019 / 17:08 581 accesări
Ministrul francez al Apărării Florence Parly

Ministrul francez al Apărării Florence Parly

Ministrul francez al Apărării Florence Parly a reiterat joi că armele vândute de Franţa Arabiei Saudită şi Emiratelor Arabe Unite ''nu sunt utilizate în scop ofensiv în războiul din Yemen'', relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Parisul este suspectat în mod constant, în special de către presă şi ONG-uri, pentru vânzările sale de arme cu destinaţia Abu Dhabi şi Riad, angajate într-un război care s-a soldat cu cel puţin 10.000 de morţi din 2015, între care mulţi civili. ''Din ceea ce ştiu, aceste arme nu sunt folosite în scop ofensiv în acest război din Yemen şi prin urmare nu putem spune mecanic, în orice caz, eu nu am nicio dovadă să spun că arme franceze au cauzat victime civile în Yemen", a declarat Parly într-un interviu acordat pentru Radio Classique. ''Nu am cunoştinţă de faptul că arme franceze sunt utilizate în mod direct în acest conflict'', a afirmat ea la sfârşitul lunii ianuarie pentru France Inter.

Această luare de poziţie oficială survine după difuzarea recentă a unei note a serviciului de informaţii militare din octombrie 2018 în care sunt menţionate arme franceze desfăşurate în Yemen de către aceste două ţări, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, clienţi importanţi ai industriei de apărare franceză. ''Aceasta este prima dată când o sursă oficială, serviciile de informaţii militare franceze, confirmă ceea ce ONG-urile semnalează de luni de zile: echipamente militare franceze achiziţionate de către Arabia Saudită şi Emiratele Arabe sunt folosite în războiul din Yemen, existând un risc crescut de utilizare a acestora în atacuri ilegale împotriva civililor'', au subliniat luni într-un comunicat comun 10 ONG-uri internaţionale, între care Amnesty International, FIDH şi Human Rights Watch.12
Pagina a fost generata in 0.1608 secunde