Asociaţia Elevilor anunţă că a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui CJ Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Asociaţia Elevilor anunţă că a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui CJ Constanța

Social 16 Septembrie 2021 / 17:09 490 accesări
Foto: facebook, Consiliul Judeţean Constanţa

Foto: facebook, Consiliul Judeţean Constanţa

Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunţat, joi, că a depus o plângere penală pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, pe care îl acuză că refuză să acorde transportul gratuit, nerespectând o decizie a instanţei.

Asociaţia precizează că sesizarea a fost depusă la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi vizează două presupuse fapte de abuz în serviciu.

"În ciuda faptului că AEC a câştigat procesul cu privire la transportul gratuit al elevilor, fiind suspendate prevederile nelegale ale HCJ 20/2021, Consiliul Judeţean Constanţa refuză să asigure gratuitatea elevilor. Precizăm că hotărârile pe suspendare sunt executorii, indiferent dacă este sau nu făcut recurs. Mai mult, preşedintele CJC refuză să încheie contractele de serviciu public cu operatorii de transport. Astfel, în ciuda faptului că legislaţia prevede, de peste 10 luni, necesitatea încheierii contractelor, Consiliul Judeţean Constanţa dovedeşte că nu are nicio intenţie să le încheie", se menţionează într-un comunicat al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Conform sursei citate, ar trebui să existe fondurile necesare încheierii contractelor, fiind adoptată încă din ianuarie o hotărâre în acest sens, care nu a fost însă pusă în practică.

"Considerăm inacceptabil faptul că elevii au fost nevoiţi în ultima săptămână să îşi achite singuri transportul, din fonduri proprii, în ciuda faptului că atât legea, cât şi pronunţarea instanţei, prevăd necesitatea asigurării gratuităţii. Situaţia actuală este o încălcare flagrantă a statului de drept. Solicităm de urgenţă Consiliului Judeţean Constanţa să încheie contractele de serviciu public şi să convoace o şedinţă extraordinară prin care să asigure fondurile necesare pentru transportul elevilor", se mai afirmă în comunicat.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1545 secunde