Atacatorul din Strasbourg a fost identificat. Nu sunt români printre victime

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bilanţ trist al atacului: doi morţi şi 14 răniţi

Atacatorul din Strasbourg a fost identificat. Nu sunt români printre victime

12 Decembrie 2018 / 17:06 403 accesări

Un atac armat a avut loc marţi seară la Strasbourg, în zona târgului de Crăciun, în apropiere de sediul Parlamentului European. Cel puţin trei persoane au murit în urma împuşcăturilor şi mai multe au fost rănite. Europarlamentarii au fost închişi în sediul Parlamentului European. Bilanţul atacului care a avut loc marţi seara asupra Târgului de Crăciun din Strasbourg (nord-estul Franţei) a fost revizuit în scădere miercuri dimineaţa, de prefectura departamentului Bas-Rhin, care a anunţat acum două persoane decedate, şapte răniţi grav şi şapte răniţi uşor. MAE a transmis miercuri că nu au fost confirmate victime cetăţeni români şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară. Într-o postare pe Twitter, MAE îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de acest atac. De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a participat după miezul nopţii de marţi spre miercuri, la o şedinţă de bilanţ, la celula de criză de la Ministerul de Interne, alături de premierul Edouard Philippe şi de Laurent Nunez, Agnès Buzyn şi Florence Parly, iar ministrul de Interne Christophe Castaner urma să participe la şedinţă printr-o legătură de la Strasbourg, relatează Le Figaro. "Solidaritatea întregii naţiuni pentru Strasbourg, victimele noastre şi familiile lor", a scris şeful statului după ce a prezidat o reuniune de criză la sediul Ministerului de Interne, la Paris. Presupusul autor al atacului este Chérif C., născut în 1989.

Autorităţile susţin că individul figurează în baza de date a persoanelor suspecte şi că poliţia a vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.12