Atenţionare meteo: COD GALBEN şi PORTOCALIU de caniculă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atenţionare meteo: COD GALBEN şi PORTOCALIU de caniculă

Vremea 27 Iunie 2017 / 14:22 1320 accesări

ANM a emis două atenţionări meteo cod galben şi cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, pentru mai multe zone din ţară.

COD GALBEN: În cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

COD PORTOCALIU: În județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Notă: În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.12