Au înnebunit salcâmii! Nicușor Constantinescu, condamnat la alți 10 ani de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În dosarul perdelelor forestiere Au înnebunit salcâmii! Nicușor Constantinescu, condamnat la alți 10 ani de închisoare
Justiție 11 Iulie 2019 / 16:30 3691 accesări 9 comentarii

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în prezent încarcerat, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ar fi autorizat plăţi nelegale şi ar fi prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu au fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul preşedinte al CJC, în primă instanţă, în iulie 2016, la 15 ani de închisoare, decizia fiind ulterior contestată.

În acest dosar, cunoscut sub numele de dosarul perdelelor forestiere,Instanţa Supremă a condamnat-o pe Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul CJC, la 3 ani închisoare cu suspendare. Titi Cenuşă, fost arhitect şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a CJC şi Simion Lucian, fost şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul CJC, au fost achitaţi de către magistraţi în timp ce Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul CJC, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. George Adrian Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDPC), a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, iar Gică Ene, fost inginer silvic în cadrul RAJDPC, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, în perioada 2010 - 24.03.2014, alături de RAJDPC şi Gâmbuţeanu Adrian George au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi o parte din restul inculpaţilor, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale CJC. Constantinescu şi-ar fi îndeplinit, spun procurorii, în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJC, determinând un prejudiciu în dauna CJC în valoare de 30.782.039 lei. Potrivit procurorilor, la comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, Nicuşor Constantinescu ar fi fost ajutat de ceilalţi inculpaţi, cu funcţii de conducere în cadrul UATJ Constanţa, care şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu.

În prezent, fostul preşedinte de CJC execută, la Penitenciarul Poarta Albă, o pedeapsă de 5 ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Loading...

9 comentarii

Radu 17:29:25 / 11 Iulie 2019
Si ce ?

Important este faptul ca a scapat de cancer si de alte boli ...

Dan 18:16:16 / 11 Iulie 2019
Vai,vai

Sperăm să iasă cu picioarele inainte din pușcărie

Nelu 20:46:11 / 11 Iulie 2019
Dupa fapta si rasplata.

Astemptam si confiscarea averii. Se impune mai mult ca oricand. Refacem bugetul.

nicu duru 08:35:21 / 12 Iulie 2019
Slugile slugi..

Nu a inebunit salcama.. Ci voi pupincuristi din redactie continuati sai țucati in anus pe penali.. A mai ramas unul afara Strutinsky...Confiscarea averilor obtinute ilegal ar fi de bun augur.. Slugilor daca a primit pedeapsa cu inchisoare inseamna ca un complet l-a considerat vinovat.. Procurori au facut treaba buna , deci au avut probe.. Presedintele slugilor ales e un parnaias ordinar..

Răspunde | Raportează | | |+10
Dolph Lundgren 08:55:25 / 13 Iulie 2019
TARTORUL STRUTinsky cand intra in PARNAIE ? ? ?

" CAPUL " FINANCIAR al CLANULUI este EVREUL STRUTinsky, care a adus in constanta o HAITA de JIDANI ce au CAPUSAT BANII CONSTANTENILOR de MII DE MILIARDE DE LEI !!! Avand PARSIVITATEA si SIRETENIA JIDANEASCA, STRUTinsky scapa DELIBERAT de PUSCARIE , proces dupa proces !!!

DURU KURU 13:01:49 / 13 Iulie 2019
Sclavul DNA

Că DNA a devenit o coadă de TOPOR ,prin care Petrov sau WC au scăpat de adversarii politici nu e o noutate...Importat e că "justiția bashita" nu se ia de urmașii lui Petrov ,care acum sânt ... LIBERALII !!!!.. După eliminarea lui LIVIU DRAGNEA ,si demonizarea lui CP TĂRICEANU ,prin DOSARE PENALE FABRICATE ,sa ajuns că la ALEGERILE prezidențialele din noiembrie WC sa nu mai aibe adversar .... Halal țară ....Pt unuii mumă pt alți CIUMA !!!

nicu duru 16:42:04 / 13 Iulie 2019
Limbricul oligofren

Dobitocule nu DNA la condamnat la 10 ani inchisoare, ci un complet de judecata format din judecatori.. Stiu ca si justitia din Romania a mai facut greseli , dar trebuie sa-si faca treaba.. De ce nu continua la CEDO presedintele vostru ales?????Sa nu zici ca nu are bani.. Dar de confiscarea averilor nimic????

Sumer 18:37:15 / 14 Iulie 2019
N.C.

Bani,va rog spuneti cati bani a pierdut bugetul judetului sau al statului ca urmare a faptelor lui Nicusor si cati bani s-au recuperat si daca nu s-a recuperat prejudiciul au verifict organele de control ale statului tot ce detine nu doar Nicusor ci si membri familiei lui si daca pot justifica legal tot ce au,pentru ca daca nu pot justifica inseamna ca Nicu a ascuns bani folosinduse de membri familiei numai sa nu ii dea inapoi statului de la care i-a furat deci inca o fapta penala.

NEVER SEEN 15:00:46 / 23 Iulie 2019
Sentinta

Sa-i dea per kg/greutate, nu in rate !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.147 secunde