Au înnebunit salcâmii! Nicușor Constantinescu, condamnat la alți 10 ani de închisoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În dosarul perdelelor forestiere

Au înnebunit salcâmii! Nicușor Constantinescu, condamnat la alți 10 ani de închisoare

Justiție 11 Iulie 2019 / 16:30 5053 accesări

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în prezent încarcerat, a fost condamnat, joi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 10 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ar fi autorizat plăţi nelegale şi ar fi prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu au fost trimise în judecată alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe fostul preşedinte al CJC, în primă instanţă, în iulie 2016, la 15 ani de închisoare, decizia fiind ulterior contestată.

În acest dosar, cunoscut sub numele de dosarul perdelelor forestiere,Instanţa Supremă a condamnat-o pe Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul CJC, la 3 ani închisoare cu suspendare. Titi Cenuşă, fost arhitect şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a CJC şi Simion Lucian, fost şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul CJC, au fost achitaţi de către magistraţi în timp ce Constantin Vlăducă, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul CJC, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. George Adrian Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDPC), a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, iar Gică Ene, fost inginer silvic în cadrul RAJDPC, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii DNA îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, în perioada 2010 - 24.03.2014, alături de RAJDPC şi Gâmbuţeanu Adrian George au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi o parte din restul inculpaţilor, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor economice ale CJC. Constantinescu şi-ar fi îndeplinit, spun procurorii, în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al CJC, determinând un prejudiciu în dauna CJC în valoare de 30.782.039 lei. Potrivit procurorilor, la comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, Nicuşor Constantinescu ar fi fost ajutat de ceilalţi inculpaţi, cu funcţii de conducere în cadrul UATJ Constanţa, care şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu.

În prezent, fostul preşedinte de CJC execută, la Penitenciarul Poarta Albă, o pedeapsă de 5 ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu ar fi asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.12
Pagina a fost generata in 0.1462 secunde