Bananele, pe cale de dispariție! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bananele, pe cale de dispariție! Vezi de ce!
Culinar 28 Noiembrie 2017 / 14:57 2174 accesări 0 comentarii

Bananele sunt unele dintre cele mai populare fructe din întreaga lume şi există riscul să devină o raritate. Un virus care circulă prin întreaga lume distruge culturile.

Fuzarioza este o boală care deja a distrus plantaţiile de banane din Australia şi sud-estul Asiei şi începe să se răspândească în Africa şi Orientul Mijlociu. Cercetătorii spun că urmează America Latină. Problema cea mai mare este că fuzarioza, care mai este numită şi boala Panama, este rezistentă la toate tratamentele existente şi este extrem de contagioasă. Nici măcar dacă ar exista vreo soluţie cultivatorii nu ar trebui să stea liniștiți, pentru că bacteria poate să stea în stare latentă şi ani de zile până să lovească din nou, scrie Gustarte.

În cazul în care o fermă este lovită de boală, singura soluţie este să se desfiinţeze toată plantaţia. Situaţia este atât de gravă încât oamenii de ştiinţă au numit fenomenul Bananageddon. Preconizările sunt că în 10 ani bananele pot dispărea de pe piaţă, potrivit unui comunicat dat de cercetători de la Universitatea din California. Părerea este împărtăşită şi de Universitatea din Florida: „Plantaţiile afectate nu vor mai putea să crească vreodată”, a afirmat patologistul Randy Ploetz, de la instituţia de învăţământ.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


emre
Pagina a fost generata in 0.2438 secunde