Banner macabru al fanilor echipei Standard Liege

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Act fără precedent în tribunele unui stadion de fotbal!

Banner macabru al fanilor echipei Standard Liege

Sport 27 Ianuarie 2015 / 00:00 813 accesări

       Suporterii echipei Standard Liege au afişat duminică, la meciul de pe teren propriu cu Anderlecht Bruxelles, un banner de mari dimensiuni considerat de mulţi şocant, în care jucătorul oaspeţilor Steven Defour, fost căpitan al formaţiei gazdă, apare decapitat. La intrarea echipelor pe teren, un grup de suporteri ai gazdelor a desfăşurat bannerul pe care se putea vedea un bărbat mascat ce ţine într-o mână o macetă şi în cealaltă capul lui Steven Defour, alături fiind scris mesajul: „Red or dead” (roşu sau mort). Defour a jucat în meciul de duminică până în minutul 53, când a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Vizibil marcat de gestul ultrașilor din Liege, mijlocașul a șutat violent o minge în zona ocupată de fanii gazdelor, gest pentru care a primit al doilea cartonaş galben. Standard s-a impus cu scorul de 2-0.

Fost căpitan al echipei din Liege, cu care a câştigat de două ori campionatul Belgiei, Steven Defour joacă din acest sezon la Anderlecht. Defour a mai evoluat după plecarea de la Standard (2011) şi la FC Porto, până în vara anului 2014. Trecerea lui Defour la Anderlecht a fost criticată de suporterii lui Standard pe reţelele de socializare, iar unii fani i-au promis fostului căpitan o primire „foarte călduroasă”.

În contextul decapitărilor mai multor ostatici ai grupării Statul Islamic, bannerul afişat la meciul de duminică a şocat numeroşi internauţi. Federaţia belgiană a reacţionat prin intermediul directorului de comunicare, Bob Madou, care a postat următorul mesaj pe Twitter: „Banner de prost gust şi inacceptabil la Standard - Anderlecht. Nu există nimic în regulament referitor la astfel de situaţii, dar vom vedea ce se poate face”.

POSIBILE INTERDICŢII DE PÂNĂ LA CINCI ANI ÎN CAZUL SUPORTERILOR CARE AU AFIŞAT BANNERUL CU DEFOUR

Suporterii echipei Standard Liege care au afişat bannerul în care fotbalistul Steven Defour este prezentat decapitat vor fi sancţionaţi, ei riscând să primească interdicţii de până la cinci ani, au anunţat gruparea gazdă şi Ministerul belgian de Interne. Potrivit AFP, o reprezentantă a ministerului a declarat, ieri, că se doreşte identificarea rapidă a fanilor care au afişat bannerul. „Legea cu privire la fotbal este foarte clară şi prevede pedepse severe pentru astfel de fapte. Autorii bannerului ar putea fi amendaţi cu 250 până la 5.000 de euro şi să primească interdicţii de acces la meciuri de trei luni până la cinci ani”, a spus Ann Cossement, pentru „Sudpresse”. Conducătorii clubului Standard Liege au precizat, într-un comunicat, că îi vor identifica şi sancţiona pe suporterii vinovaţi.12
Pagina a fost generata in 0.1237 secunde