Bisericuța din parcul Tăbăcărie a fost reabilitată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aici se desfășoară o Școală de vară Bisericuța din parcul Tăbăcărie a fost reabilitată
Religie 28 Iulie 2016 / 11:36 843 accesări 1 comentariu

A fost terminat procesul de reabilitare interioară a bisericii ”Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie, lăcaș de cult construit în stil maramureșean. Duminică, 31 iulie, începând cu ora 7.00, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la această biserică. După Sfânta Liturghie va urma slujba de resfințire a lăcașului de cult. Reabilitarea interioară a bisericii ”Sf. Mina” a început în perioada Postului Mare. De atunci, preotul Claudiu Banu, parohul bisericii, a coordonat lucrările de ignifugare, decopertare, izolare, mochetare, sonorizare, instalații electrice și sanitare, precum și la sistemul de termoficare. Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, dar și ale mucenicilor din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii. În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității - o Școală de vară și construirea așezământului „Sf. Cuv. Arsenie”, din Techirghiol, casa pruncilor abandonați. Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, între 1 iulie și 31 august, fiind înscriși 15 - 30 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Aceștia se întâlnesc în tinda bisericii „Sf. Mina” și urmează cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual.

Loading...

1 comentariu

Radu 12:08:00 / 28 Iulie 2016
Laba la piciorul scaunului ...

Paroh , parohie , parc , scandal , Spagoveanul , teatru de vara si de toate anotimpurile , pupat moaste de calugari virili si de capre capiate , prunci abandonati , calugarite in calduri si popi cu iuteala de mana la cutia milei si la parohia lui Picu ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1684 secunde