Călin Popescu Tăriceanu, chemat de Bogdan Olteanu ca martor la DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Călin Popescu Tăriceanu, chemat de Bogdan Olteanu ca martor la DNA

Justiție 20 August 2016 / 11:00 436 accesări

Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor DNA să-l cheme pe Călin Popescu Tăriceanu la audieri, ca martor al apărării, în dosarul în care este învinuit de luare de mită de la Sorin Ovidiu Vîntu. Cererea i-a fost aprobată, informează România TV.

Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat săptămâna viitoare la DNA în calitate de martor al apărării în dosarul lui Bogdan Olteanu, potrivit România TV, care citează surse judiciare.

Avocatul lui Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor să-l cheme pe preşedinteşe Senatului la audieri, ca martor care să susţină declaraţiile clientului său, şi anume că numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării nu a fost condiţionată de bani. Procurorii au aprobat solicitarea avocatului lui Olteanu.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit însă despre suma de două milioane de euro, din care un milion ar fi fost pentru Bogdan Olteanu şi un milion pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Sorin Ovidiu Vîntu a recunoscut la DNA că a dat un milion de euro mită pentru Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit România TV, mogulul a declarat procurorilor că Bogdan Olteanu i-a cerut două milioane: unul pentru el şi unul pentru premierul de la acea vreme, actualul preşedinte al Senatului.12
Pagina a fost generata in 0.2811 secunde