Când decide Guvernul majorarea salariului minim brut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Când decide Guvernul majorarea salariului minim brut
Politică 29 Noiembrie 2017 / 11:30 1162 accesări 2 comentarii

Guvernul va dicuta, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, potrivit unui comunicat al Executivului. Mai exact, salariului minim brut pe ţară va creşte de la 1450 la 1900 de lei. "Vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă pe site în dezbatere publică. Din câte ştiu, s-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens", a declarat marţi Lia Olguţa Vasilescu, la Palatul Parlamentului. Conform ordinii de zi anunţate de Guvern, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței Guvernului de miercuri se mai numără un proiect de lege pentru completarea Anexei la Legea 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope și un proiect de lege privind Statutul inspectorului de muncă.

Executivul ar mai putea discuta trei proiecte de lege privind desființarea Universității Financiar-Bancare din București, a Universității ''Mihai Eminescu'' din Timișoara și a Universității ''George Barițiu'' din Brașov.

Totodată, pe ordinea de zi s-ar mai putea afla miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG privind acordarea cetățeniei române sportivului Filip Despotovski.

Pe agenda Executivului se află și un memorandum privind modificarea schemei de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri și târguri de filme, interne și internaționale, precum și a schemei de ajutor de minimis pentru distribuirea și exploatarea filmelor românești de toate genurile, în aplicarea prevederilor Ordonanței 39/2005 privind cinematografia.

Un alt memorandum care va fi discutat de Guvern se referă la aprobarea inițierii și negocierii Protocolului de colaborare în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România și Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.Pagina a fost generata in 0.1699 secunde