Când începe şcoala în acest an?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru anul viitor e posibil să avem o surpriză Când începe şcoala în acest an?
Educație 21 August 2019 / 16:41 1527 accesări 1 comentariu

Data de 15 septembrie a avut, până acum câţiva ani, o semnificaţie foarte clară: începerea şcolii! Din varii motive însă, această dată pare să-i supere pe factorii de decizie şi, de aceea, a tot suferit modificări. Nici anul acesta nu face excepţie, ministrul interimar al Educației luând hotărârea - în urma unor consultări cu părțile implicate - ca școala să înceapă pe 9 septembrie.

Pe de altă parte, fostrul ministru al Educației, Liviu Pop, vine cu o altă idee: să aducă în dezbatere un proiect legislativ care să fixeze începutul anului școlar în cea de-a trei zi de luni a lunii septembrie. ”Vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educației Naționale prin care să se fixeze începutul anului școlar în a treia zi de luni din septembrie. Sunteți de acord?”, a scris Liviu Pop, pe Facebook. Bineînțeles, părerile au fost împărțite, internauții fiind pro sau contra unei astfel de inițiative legislative.

Concret, în acest an şcolar, cursurile vor începe de pe 9 septembrie. Aceasta e decizia luată de ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz. “În urma solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă, adresată ministrului Educaţiei Naţionale, de a stabili data începerii noului an şcolar prin consultarea tuturor părţilor implicate, ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019 – 2020 să fie luni, 9 septembrie. Decizia a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate între reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale şi partenerii săi de dialog social“, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Calendarul anului şcolar 2019 - 2020

- Semestrul I începe pe 9 septembrie și se încheie pe 20 decembrie.

- Semestrul al II-lea începe pe 13 ianuarie 2020 și se încheie pe 12 iunie.

Elevii se vor bucura de vacanța de iarnă (21 decembrie 2019 - 12 ianuarie 2020), vacanța de primăvară (4 aprilie - 21 aprilie 2020) și vacanța de vară (13 iunie - data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 - 2021).

Cei care fac parte din învățământul primar, dar și grupele din învățământul preșcolar, vor mai avea o vacanță și în perioada 26 octombrie - 3 noiembrie 2019.

Loading...

1 comentariu

ady 08:07:24 / 22 August 2019
5-6 luni de vacanta ar fi tocmai bine

Cit mai putina scoala si cit mai mult turism de aia avem cit mai multe loaze in noile generatii care apoi sint angajati prin pile in institutiile statului.In occident vacanta e maxim o luna si incepe cam peste tot la 1 sepembrie ptr ca elevii sa nu piarda legatura cu pregatirea dar daca ai o tara care functioneaza pe pile ,relatii,spagi,santaj etc merg si 5 luni de vacanta de vara sau deloc ca tot e degeaba.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2249 secunde