Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a trecut de 2.000 de miliarde de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a trecut de 2.000 de miliarde de dolari

Economie, Tehnologie 06 Aprilie 2021 / 11:48 2158 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a atins luni un maxim istoric de peste 2.000 de miliarde de dolari, dublu faţă de valoarea înregistrată la începutul anului, graţie cererii venite din partea investitorilor instituţionali şi de retail, arată datele publicate de CoinGecko şi Blockfolio, care urmăresc piaţa criptomonedelor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Dublarea capitalizării de piaţă a criptomonedelor în decurs de câteva luni a fost stimulată de Bitcoin, care în prezent are o capitalizare de piaţă de peste 1.000 de miliarde de dolari. Următoarele cinci criptomonede, Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether şi Cardano, au o capitalizare de piaţă combinată de 422 miliarde de dolari.

Cotaţia Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce Ethereum a câştigat aproape 190%.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1417 secunde