Care este regimul plajelor nou create cu fonduri europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral lămurește un subiect generator de proteste Care este regimul plajelor nou create cu fonduri europene
Social 12 Iulie 2019 / 15:04 2406 accesări 4 comentarii

În urma protestului organizat de Grupul de Dialog și Bună Conviețuire Constanța și Grupul Civic „Baricada Verde“, desfășurat vineri, 12 iulie 2019, în fața sediului Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), și ca urmare a petiției adresate conducerii instituției față de care s-a protestat, Administrația de Apă Dobrogea Litoral transmite, printr-un comunicat, că a luat act de respectiva acțiune și a invitat reprezentanții celor două organizații la o discuție privitoare la motivele protestului.

În cadrul dialogului purtat între reprezentanții ABADL și reprezentanții celor două organizații au fost inventariate nemulțumirile protestatarulor printr-un document scris, înregistrat la ABADL. Principalele probleme abordate se referă la modul de exploatare turistică a plajelor și la verificările / controalele efectuate de către inspectorii ABADL.

Potrivit comunicatului transmis de ABADL, problemele reclamate de către protestatari au fost „suprafața de plajă destinată șezlogurilor si suprafața de plajă pentru plaja direct pe nisip; respectarea zonei de intervenție de 5 metri de la linia apei; modul și atribuțiile de desfășurare a activității de inspecție.

ABADL a informat liderii celor două organizații prezente la discuții despre atribuțiile care revin fiecărei instituții, atribuții ce derivă din actele normative în vigoare. Totodată, ABADL reamintește în comunicatul citat că „are calitatea de administrator al domeniului public al statului, reprezentat de plajă, și a închiriat plaja în condițiile HG nr. 241/2006 și Ordinului Ministrului mediului și schimbărilor climatice nr. 454/2013 actualizat. Activitatea de verificare a modului de exploatare a plajelor intră în competența mai multor instituții, competențe ce derivă din actele normative ce reglementează activitățile ce se pot desfășura pe plajă, și anume: Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor și Pădurilor prin AN Apele Române, Garda Națională de Mediu, Autorități ale administrațiilor publice locale.

Pentru neconformitățile constatate la verificările pe teren, fiecare instituție aplică sancțiunile contravenționale conform competențelor ce le revim potrivit reglementărilor legale. Conform adresei transmise în luna august 2017 de Comisia Europeană - Directoratul General pentru Politici Regionale și urbane, plajele nou create pot fi închiriate având în vedere că Proiectul de Reabilitare a litoralului românesc s-a încheiat, respectiv ABADL a depus raportul final de închidere a proiectului. Având în vedere cele prezentate, aceste plaje au un regim normal de exploatare,fără a exista restricții, dar cu respectarea normelor legale în vigoare la această dată privind exploatarea turistică a plajelor.“

Loading...

4 comentarii

Me 10:58:16 / 13 Iulie 2019
Apele

Apele sânt facute,banii sau împărțit, asta-i românia o țară din africa unde banii fac legea, nimeni nu vede,nimeni nu aude,atât timp cât populația acestei țării sta cu capul aplecat si nu au curajul să-și ceară dreptul .Corupția va inflori o sa vină vremea cand o sa ceară banii ca ai intrat pe plaje

Constănţean 11:48:48 / 13 Iulie 2019
Lipsă de responsabilitate generală

Observ că fiecare instituție își pasează responsabilitatea una alteia și nimeni nu face nimic în această privință, inclusiv Primăria. Probabil că nu le păsa pentru că toți sunt mâna în mână.

Yo 16:53:56 / 13 Iulie 2019
Machedonii

Pai cum poate ABADL sa ia atitudine impotriva patronilor de hoteluri machedoni care sunt majoritari cand la conducerea acestei institutii sunt de-ai lor pusi pe criterii de incompetenta si politice? Nimic nu s-a schimbat sau se va schimba in viitorul apropiat atata timp cat toata primaria si functiile importante din acest oras nu vor fi decapusate de acesti machedoni.

Hollywood 06:36:34 / 14 Iulie 2019
Așa, și ...

... care este până la urmă regimul acestor plaje fiindcă din articol nu am înțeles nimic ?! Câteva paragrafe de bla-bla-bla lipsite de conținut. Jurnalism ... Plm.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2076 secunde