Cartelele telefonice pre-pay se vor vinde doar cu buletinul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Este oficial. Guvernul a dat OUG Cartelele telefonice pre-pay se vor vinde doar cu buletinul
Politică 08 August 2019 / 17:25 317 accesări 1 comentariu

Executivul a adoptat, joi, după şedinţa de Guvern, o OUG care obligă operatorii de telefonie să colecteze şi furnizeze datele de indentificare ale celor care au cumpărat cartele prepay.Preşedintele Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, Raed Arafat, a anunţat, miercuri seară, că s-a finalizat raportul cerut de premierul Dăncilă, iar specialiştii care au lucrat au stabilit 14 măsuri care ar trebui implementate în cel mult 60 de luni.

Măsurile sunt luate în contextul tragediei de la Caracal, iar una dintre ele vizează modificarea cadrului legislativ, inclusiv reglementarea vânzării cartelelor prepay. Arafat a precizat că operatorii de telefonie vor avea obligaţia de a furniza datele celor care au cumpărat aceste cartele, strict în relaţia cu sistemul 112. Joi, Guvernul a adoptat OUG care reglementează acest aspect.

Potrivit OUG, furnizarea de serviciilor de comunicaţii, pentru care plata se face în avans, se realizează numai după ce ”furnizorul a colectat, prin intermediul unui formular fizic sau electronic, datele de identificare ale utilizatorului final al cartelei SIM”. Datele colectate pot fi puse numai la dispoziţia administratorului sistemului unic de apeluri de urgenţă. În plus, când datele sunt colectate, utilizatorul trimite furnizorului şi o copie a documentului de indentificare, potrivit OUG. În cazul utilizatorilor care beneficiază deja de astfel de servicii, furnizorul trebuie să colecteze datele de indentificare în cel mult de la data adoptării OUG.

Loading...

1 comentariu

Dorian 01:21:21 / 09 August 2019
Corect

In toata lumea civilizata se intampla ca atunci cand te duci sa ti cumperi cartela sau inchei un abonament sa prezinti actele valabile....la noi cucu...sa i vad cand o sa puna si la noi in practica.sa vad hotii si tiganii cand s or duce sa si declare numerele de tel...vise tata...vise

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2298 secunde