Cât te costă asigurarea maşinii în acest an

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cât te costă asigurarea maşinii în acest an
Economie 12 Ianuarie 2018 / 12:43 6981 accesări 4 comentarii

Proprietarii de autovehicule înmatriculate sau care urmează să fie înmatriculate în România, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice, au obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă auto (RCA), altfel pot primi sancțiuni usturătoare, ce pot ajunge până la câteva mii de lei și reținerea certificatului de înmatriculare a autovehiculului. O astfel de asigurare acoperă daunele produse de către șoferul autovehiculului asigurat și din vina acestuia. Potrivit Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, persoanele fizice sau juridice care dețin autovehiculele înmatriculate în România sunt obligate să se asigure pentru prejudiciile produse din vina lor și prin accidente de mașină.

Societățile de asigurări au nevoie, pentru a putea încheia contracte de asigurare RCA, de autorizarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În momentul de față, pe piața din România activează 11 firme de asigurări ce oferă contracte de asigurare RCA.

Pentru că firmele au tarife diferite pentru primele de asigurare RCA, cele mai multe firme de asigurări prezente pe piața din România pun la dispoziția clienților lor calculatoare online cu ajutorul cărora aceștia pot calcula rapid cât trebuie să plătească pentru a-și asigura mașina.

Vă prezentăm mai jos lista calculatoarelor RCA:

  • calculator asigurare RCA - Allianz-Ţiriac;
  • calculator asigurare RCA - Asirom;
  • calculator asigurare RCA - Euroins;
  • calculator asigurare RCA - Omniasig;
  • calculator asigurare RCA - Groupama;
  • calculator asigurare RCA - Uniqa;
  • calculator asigurare RCA - City Insurance;
  • calculator asigurare RCA - Generali;
  • calculator asigurare RCA - Grawe.

Firmele care au intrat cel mai recent pe piața asigurărilor din România, DallBogg și Euro Insurance DAC (LeasePlan România), nu au pe site-urile lor astfel de calculatoare pentru polița de asigurare RCA. Totuși, pentru a obține mai multe informații despre serviciile pe care le oferă aceste firme, se pot folosi următoarele site-uri: www.dallbogg.com și www.leaseplan.ro.

Posesorii de mașini din România au posibilitatea de a verifica existența sau perioada de valabilitate a unei polițe RCA, prin interogarea bazei de date a poliţelor încheiate pe teritoriul României, pusă la dispoziția acestora de către ASF și denumită CEDAM. Concret, cu ajutorul CEDAM-ului se poate verifica existența asigurării RCA la o anumită dată, emitentul poliței, precum și prejudiciile produse de-a lungul timpului.

Atenție! Asigurarea RCA este obligatorie, iar persoanele care nu încheie o astfel de poliță de asigurare pentru mașina lor riscă amenzi de până la 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

loading...

4 comentarii

mita 13:42:12 / 12 Ianuarie 2018
profesionist

daca se vrea sa fii profesionist ar fii trebuit sa existe link-uri la acele calcule

Lucica 15:21:42 / 12 Ianuarie 2018
Recrutam imediat moderatori anunturi.Primiti

Recrutam imediat moderatori anunturi.Primiti plata pentru fiecare anunt moderat Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea lor in sistem.Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul.Cereti detalii la adresa de email : lucicamiron12@gmail.com

Alina 20:53:32 / 12 Ianuarie 2018
Pentru Lucica

Mai multe informatii pe adresa tonea_aina@yahoo.vom, ce rog!

Nr 1 12:02:02 / 13 Ianuarie 2018
Pentru Alina

Trimiteti mesajul Detalii cu adresa dvs. e email corecta ,la adresa de email:lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1978 secunde