Cât timp ne trebuie să învățăm adevărul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declarație de presă a deputatului George Vișan Cât timp ne trebuie să învățăm adevărul?
Politică 11 Septembrie 2019 / 14:22 1346 accesări 1 comentariu

“Spun unii că nimic nu s-a schimbat și nu se schimbă în România, dar că vor să o schimbe ei - această falsă idee, din păcate, face mai mult rău în rândul românilor decât ar face o guvernare slabă.

Această falsă idee a unei încremeniri în proiect a României ne face să credem în iluzia schimbării care, finalmente, așa cum s-a dovedit la noi, a adus răul cel mai mare. O viață mai bună pentru fiecare român - aceasta este ideea pe care noi, social democrații, o numim cu demnitate proiect de țară. Știu că e o sintagmă care cântărește mult, o sintagmă pe care românii o privesc astăzi cu suspiciune și pe care opoziția o transformă într-un vehicul electoral mânat în luptă doar de resentimentul generat de propria neputință. Parcă uităm, la nivelul societăți, să fim solidari cu binele comun, o solidaritate la care opoziția a ales să nu participe.

”Nimic nu se schimbă în România” - așa își spunea și regele Carol I care s-a gândit decenii să abdice pe fondul acestui sentiment de neputință ce ținea loc de structură într-un cotidian subjugat unor interese politicianiste, meschine și fără orizont. Dar multe s-au schimbat în bine în timpul domniei sale - mai exact, a avut loc Modernizarea României. Și atunci ca și astăzi, existau voci critice la adresa direcției în care evolua țara la un moment dat. Și atunci exista opoziție față de proiectul de țară, dar istoria a demostrat că românii au reușit, cu sacrificii, să aleagă un viitor pentru România. Vi se pare cunoscut acest scenariu? Realizările în plan economic ale guvernării social democrate sunt un proiect de țară valabil, pe care astăzi unii încearcă să-l acopere cu un val de ură. Cât timp ne trebuie să învățăm adevărul? Și lui Carol i-au trebuit decenii. Poate noi vom ști să folosim timpul în favoarea noastră.

Nu vorbe, fapte! Pentru România! Constanța învinge!“Pagina a fost generata in 0.1664 secunde