Ce putem finanța cu un credit online?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce putem finanța cu un credit online?

15 Aprilie 2021 / 08:25 297 accesări

Creditele online sunt ceva relativ nou la noi în țară, însă popularitatea lor crește an după an, în special de când tot mai multe servicii și activități sunt accesibile online de pe telefonul mobil sau tabletă.

Creditele online sunt în prezent oferite atât de bănci, cât și de instituții financiare nebancare (IFN). Diferențele între aceste doua instituții constau atât în condițiile de eligibilitate, cât și în perioada de creditare și sumele de bani care pot fi împrumutate. Un credit de la bancă, de regulă, implică obligativitate pe o perioadă mai lungă, deseori fiind necesară și justificarea destinației banilor împrumutați. În cazul creditelor nebancare această informație este irelevantă. Banii împrumutați pot fi folosiți oricând și oriunde, însă sumele disponibile sunt limitate, de regulă între 5000 și 20 000 de lei. Cu acești bani puteți plănui o renovare (parțială) a locuinței, puteți finanța un eveniment (cum ar fi o nuntă sau botez) sau o vacanță, însă de cele mai multe ori creditele online nebcancare sunt folosite pentru a acoperi o cheltuială neașteptată și urgentă.

Creditele nebancare sunt un alt fel de produs financiar, ele nu au fost create pentru a acoperi cheltuieli substanțiale. Creditele rapide, nebancare sunt credite pe termen scurt, menite să ajute clientul să acopere o cheltuială neprevăzută, fiind vorba de un împrumut care se obține relativ ușor și foarte repede. Sunt accesibile salariaților cu venit minim pe economie, pensionarilor și șomerilor, precum și persoanelor cu un istoric de credit negativ. Procedeul de solicitare a creditului este de asemenea simplificat, trebuie completată cererea de credit, încărcate 1-2 documente în contul de client, iar dacă creditul este aprobat, contractul este de regulă trimis și semnat electronic. Banii sunt transferați la scurt timp după semnarea contractului și pot fi folosiți pentru orice.

Pentru a vă oferi imaginea completă asupra creditelor nebancare trebuie menționat și faptul că împrumuturile nebancare au deseori dobânzi usturătoare, între 0.5% - 2% pe zi, nu pe lună. Dobânda se aplică pe suma de bani împrumutată, astfel cu cât este suma de bani mai mare și perioada de creditare mai lungă, cu atât va fi mai ridicată valoarea totală a creditului. Dobânzile penalizatoare sunt și ele usturătoare, este un detaliu care trebuie verificat cu mare atenție înainte de a semna contractul.

În ciuda dobânzilor mari (în comparație cu dobânzile lunare a creditelor bancare), numărul de instituții financiare nebancare crește în fiecare, în 2020 fiind peste 160 de IFN-uri active iar o bună parte dintre aceste instituții își desfășoară activitatea online. Având atâtea opțiuni disponibile, luarea deciziei corecte poate fi o sarcină foarte dificilă. Pentru a obține o mai bună imagine de ansamblu asupra pieței de creditare nebancară puteți folosi Moneezy – o platformă internațională de comparare a împrumuturilor nebacare, acum disponibilă și în România.

Utilizarea platformei Moneezy este cât se poate de simplă și ușoară: trebuie doar să alegeți tipul de credit (credit până la salariu, credit rapid, etc) selectați suma de bani dorită și perioada de creditare și instant se va afișa o listă de creditori, informații despre credit (cum ar fi dobânda și DAE) și despre creditor (condițiile de eligibilitate, informații despre rambursarea creditul și despre creditor).

Sperăm că acest articol v-a ajutat să obțineți o imagine de ansamblu asupra creditelor online, inclusiv a avantajelor și dezavantajelor acestora. Atunci când contracați un credit, chiar dacă este vorba de un credit online pe termen scurt, este bine să aveți certitudinea că ați luat o decizie informată, deorece contractarea unui împrumut este un responsabilitate care trebuie asumată și respectată.

Acest articol este un material tip Guest Post - Editorial, nu reprezinta punctul de vedere al publicatiei noastre si nu este un material redactional



Ştiri recomandate

12