Ce se întâmplă la Școala din Hârșova?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legături cu comunitatea Ce se întâmplă la Școala din Hârșova?!
Educație 11 Iulie 2018 / 18:15 777 accesări 0 comentarii

Fundația Noi Orizonturi implementează până în 2019 programul „Școli Conectate la Comunitate“. Proiectul urmărește să înființeze o rețea de școli comunitare cu obiectivul de a îmbunătăți sistemul de învățământ din România. Totodată, promovează nevoia că părinții și întreagă comunitate să se implice și să susțină procesul educațional pentru că acesta să aibă în final succes. După prima fază a proiectului a fost înființată o rețea de 30 de școli comunitare cărora le-au fost oferite: activități de formare pentru liderii școlilor; facilitator extern pentru echipă școlii; finanțare pentru proiecte.

Cele 30 de școli participante în proiect până în prezent și-au îmbunătățit vizibil relația cu reprezentanții comunității. Potrivit unui comunicat de presă al fundației, un exemplu de succes este școala din Sanmihaiu de Câmpie (Bistrița Năsăud), unde a fost amenajat un club de fitness pentru părinți și profesori, care îi aduce împreună, dezvoltă încrederea reciprocă și face colaborarea mai ușoară atunci când aceștia discută despre roluri și responsabilități în educația copiilor.

Fundația noi Orizonturi și-a dezvoltat capacitatea de a susține proiectul școlilor comunitare prin construirea unor instrumente specifice (materiale de formare, pregătirea unui nucleu de facilitatori, sistem de autoevaluare participativă a școlii). În proiect au fost implicați, până în prezent, 60 lideri de școli și 30 consilii de administrație ale școlilor (294 membri), 13.279 elevi, 1.350 cadre didactice, 18 asociații de părinți, peste 50 ONG-uri, 25 de primari. Un alt exemplu de bune practici îl constituie și școala din Hârșova, județul Constanța, implicată activ în acest proiect.

De asemenea, proiectul „Școli Conectate la Comunitate“ a obținut premiul I la secțiunea „Comportament civic și participare publică“ în cadrul competiției Gala Societății Civile 2018.Pagina a fost generata in 0.2134 secunde