Cehia nu dorește să primească niciun fel de refugiaţi, nici măcar orfani de război

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cehia nu dorește să primească niciun fel de refugiaţi, nici măcar orfani de război
Externe 15 Septembrie 2018 / 19:33 155 accesări 1 comentariu

Premierul ceh Andrej Babis a mers un pas mai departe în ceea ce priveşte atitudinea sa intransigentă faţă de găzduirea de către ţara sa de refugiaţi, declarând într-un interviu pentru cotidianul Pravo că nu vor fi făcute excepţii nici măcar pentru cazurile umanitare, cum ar fi orfanii de război din Siria, transmite sâmbătă dpa.

"De ce să-i primim noi? Avem şi noi orfani aici în ţară pe care trebuie să-i pregătim pentru viaţă", a spus Babic. Republica Cehă îşi demonstrează solidaritatea prin intermediul ajutoarelor financiare şi medicale livrate direct Siriei şi altor zone de criză, a explicat premierul Babic. "Poziţia Cehiei este clară. Nu vom primi nici măcar un singur refugiat", a insistat politicianul ceh. Babis a cerut tuturor ţărilor din Uniunea Europeană "să transmită un semnal clar" împotriva imigraţiei ilegale, trimiţând înapoi migranţii care ajung la ţărmurile europene la bordul unor ambarcaţiuni.

El a atacat şi decizia UE de a lansa un proces de sancţionare a Ungariei şi Poloniei. "Nu-mi place ideea că executivul european acţionează împotriva Poloniei sau a Ungariei. Cine ştie dacă nu cumva Republica Cehă s-ar putea confrunta cu o ameninţare asemănătoare într-o zi, din cauza ştirilor false?", a spus el.

Taguri articol
Loading...

1 comentariu

raspopitu 11:51:37 / 16 Septembrie 2018
SUA , Marea Britanie si Franța

Tarile care au declanșat "primavara araba " sa primească refugiații . Dictatorii ce conduceau aceste tari minunate au fost asasinați si masele revoltate avide dupa democrațiile occidentale acum iau drumul pribegiei . Nu am uitat adevarul , dar numai Bunul Dumnezeu ii poate pedepsi . Doamne ajuta !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2389 secunde