Cel mai dur atac armat din ultimul secol în SUA! Poliția negociază cu suspecții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bombe în întreg centrul orașului Dallas!

Cel mai dur atac armat din ultimul secol în SUA! Poliția negociază cu suspecții

Externe 08 Iulie 2016 / 09:21 2006 accesări

Cinci polițiști au fost uciși cu focuri de armă joi în centrul orașului Dallas (Texas) în timpul unei manifestații populare organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare în cursul săptămânii în statele Minnesota (nord) și Louisiana (sud) de către forțele de ordine, relatează AFP.

Potrivit canalelor de televiziune locale, tirurile au avut loc joi seara la scurt timp după încheierea unei manifestații care făcea parte din mai multe acțiuni de protest organizate pe întreg teritoriul SUA în semn de protest față de uciderea a doi bărbați de culoare de către poliție în cursul săptămânii, unul în Louisiana (sud) și altul în Minnesota (nord).

Cel puțin șapte agenți și un civil au fost răniți, conform AFP, după ce anterior unele media au relatat că 11 polițiști au fost răniți, dar cifra nu fusese confirmată în mod oficial.

Doi suspecți au fost reținuți, indică poliția din Dallas. Unul dintre ei s-a predat autorităților, iar celălalt a fost reținut în urma unui schimb de focuri cu membri ai SWAT, forța de intervenție a poliției americane, precizează un comunicat al forțelor de ordine din Dallas, postat pe Twitter.

Un "pachet suspect" a fost descoperit în apropiere de locul unde se afla al doilea suspect", se mai spune în comunicat, care adaugă că o echipă de deminare este pe cale să intervină.

Șeful poliției din Dallas (statul Texas, sud), David Brown, a indicat într-un comunicat că "doi lunetiști au tras asupra a 10 polițiști de pe o poziție la înălțime în timpul unei manifestații".

UNUL DINTRE TERORIȘTI AVERTIZEAZĂ CĂ SUNT BOMBE AMPLASATE ÎN CENTRUL ORAȘULUI

David Brown, a declarat că cei trei suspecți aflați în custodia poliției - doi bărbați și o femeie - nu cooperează cu autoritățile, iar un al patrulea suspect se află într-o parcare subterană și este implicat într-un schimb de focuri cu polițiștii, după cum transmitea vineri dimineața CNN.

Potrivit lui Brown, poliția negociază de 45 de minute cu unul dintre suspecți, într-un garaj din centrul orașului. Acesta le-a spus negociatorilor poliției că sunt amplasate bombe în întreg centrul orașului Dallas, că sfârșitul este aproape și că mai mulți ofițeri vor avea de suferit.

Primarul din Dallas a anunțat de altfel că centrul orașului este în continuare 'o scenă a crimei activă' și că oficialitățile încearcă să stabilească cât de extinsă este această zonă.

ZBORURI RESTRÂNSE DEASUPRA ORAȘULUI DALLAS

Autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas (Texas, sud) după atacurile în care au fost uciși patru polițiști. "Niciun pilot nu poate opera o aeronavă în zona vizată" de această interdicție, potrivit unui comunicat publicat adresat piloților și companiilor aeriene. "Doar zborurile de intervenție sub direcția poliției din Dallas sunt autorizate în spațiul aerian" respectiv, precizează comunicatul.

POLIȚIA A ANUNȚAT DECESUL CELUI DE-AL CINCILEA OFIȚER

Poliția din Dallas a anunțat decesul celui de-al cincilea ofițer de poliție, iar alți șase ofițeri rămân în continuare spitalizați, în urma atacului la protestele împotriva poliției, organizate la Dallas, informează BBC News online.

David Brown, șeful poliției din Dallas a declarat că 11 ofițeri de poliție au fost împușcați de către lunetiști.

Potrivit informațiilor din presa locală, poliția desfășoară o operațiune de capturare a unui suspect înarmat care este încolțit într-un garaj, informațiile însă nu au fost confirmate în mod oficial de poliție, relatează BBC News online.

Un reporter aflat în Dallas a spus că s-au auzit mai multe explozii în zona în care se află suspectul, însă există indicii că exploziile sunt parte a acțiunilor poliției care încearcă să pună capăt incidentului.12
Pagina a fost generata in 0.1945 secunde