Cel mai grav accident rutier petrecut în Franța după 1982. 42 de morți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai grav accident rutier petrecut în Franța după 1982. 42 de morți

Externe 23 Octombrie 2015 / 16:35 1217 accesări

Cel puțin 42 de persoane, majoritatea persoane în vârstă, au murit, vineri dimineață, în urma coliziunii frontale între un autocar și un camion, pe o șosea din sud-vestul Franței. ”Am văzut un nor de fum, accidentul s-a produs într-un viraj, un loc periculos, numit Fântâna Vulpii”, a declarat un locuitor din apropiere, Yvette Seguy, la postul de televiziune i-Télé. Președintele francez, Francois Hollande, aflat în vizită oficială la Atena, a declarat că ”Guvernul francez este total mobilizat pentru a gestiona urmările tragediei”. Premierul Manuel Valls, precum și miniștrii de Interne și al Transporturilor, Bernard Cazeneuve și Alain Vidalies, urmau să se deplaseze la fața locului. Pe Twitter, Manuel Valls și-a exprimat ”emoția pentru acest bilanț foarte dur” și a asigurat de compasiunea și susținerea sa familiile victimelor.

Coliziunea frontală, extrem de violentă, s-a produs în comuna Puisseguin, pe un mic drum secundar situat la nord-est de Bordeaux. La bordul autocarului se aflau un șofer și 49 de pasageri. Șoferul autocarului și cel al camionului se numără printre morți. Cinci pasageri ai autocarului, care au reușit să iasă din vehicul, sunt răniți. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, patru persoane sunt foarte grav rănite, două cu arsuri și două cu traumatisme craniene. Bilanțul morților ar putea încă să crească, a declarat el. Salvatorii se confruntă cu o situație în mod special dificilă, a precizat purtătorul de cuvânt. Mai multe zone, printre care și un teren de sport, au fost rechiziționate de autorități pentru a facilita operațiunile. În total, trei persoane au scăpat nevătămate, precizează prefectura.

Persoanele din autocar, membre ale unui club pentru vârsta a treia, plecaseră într-o excursie din satul Petit-Palais-Cornemps, aflat la câțiva kilometri de locul accidentului. Potrivit unui comunicat al Palatului Elysée, camionul transporta lemn.

Prefectul regiunii, Pierre Dartout, s-a deplasat imediat la fața locului pentru a-i coordona pe salvatori, prefectura formând o celulă de criză.

Cauzele accidentului nu s-au stabilit încă. Unul dintre vehicule se pare că a ajuns la un moment dat de-a curmezișul drumului, iar celălalt nu ar fi putut să mai evite impactul, notează AFP. Este catastrofa rutieră cea mai gravă din Franța după 1982, când un accident de autocar s-a soldat cu moartea a 53 de persoane, dintre care 44 de copii, pe o autostradă din apropiere de Dijon. Spre deosebire de accidentul de vineri, atunci au fost implicate în coliziune zeci de autovehicule.

Citește și:

Accident grav petrecut în Franța, 42 de persoane au murit

Și-a pierdut viața într-un accident deosebit de grav

Tragedie rutieră în Belgia

Belmondo, implicat într-un accident de automobil

Rugbystul neo-zeelandez Jerry Collins a murit într-un accident rutier

Român găsit mort în urma unui accident rutier în Luxemburg12
Pagina a fost generata in 0.2057 secunde