Cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din Europa, la Iași!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din Europa, la Iași!
Sănătate 19 Februarie 2019 / 17:18 402 accesări 0 comentarii

Cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din Europa, la Iași, la Spitalul Clinic de Urgenta "Prof. Dr Nicolae Oblu". Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat la lansarea robotului în dimineața de 19 februarie. Echipamentul medical reprezintă tehnologie de ultimă generație care asigură intervenții în urma cărora pacientul poate să se recuperereze mult mai repede, chiar după două-trei zile de la internare.

Ministrul Sănătății a amintit că fondurile alocate pentru achiziționarea acestui robot, în valoare de 1,2 milioane de euro, au fost recuperate printr-un proiect al Ministerului Sănătății care vizează recuperarea de la Comisia Europeană a investițiilor pe care spitalele și autoritățile publice locale le-au efectuat, începând din 2014, în infrastructura ambulatoriilor și a unităților de primiri urgențe prin achiziția de echipamente medicale și investițiile realizate în infrastructura .

Valoarea totală a proiectelor contractate si care va fi rambursată de către Comisia Europeană este de 768,148,594,15 lei (aproximativ 165 milioane de euro).

Până în prezent au fost recuperate 673.346.023,68 lei (aproape 90%), sume care au intrat deja în conturile unităților sanitare, ale autoritatilor administratiei publice locale si ale Ministerului Sănătății.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1584 secunde