Cinci întâlniri muzical-coregrafice într-o săptămână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Seri de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“

Cinci întâlniri muzical-coregrafice într-o săptămână

Cultură 01 Noiembrie 2016 / 16:17 2375 accesări

Maestrul Radu Ciorei va sărbători, vineri, 40 de ani de activitate dirijorală

Maestrul Radu Ciorei va sărbători, vineri, 40 de ani de activitate dirijorală

Soprana Nicoleta Ardelean, cu o bogată activitate solistică națională și internațională, revine pe scena pe care a debutat în urmă cu 16 ani

Soprana Nicoleta Ardelean, cu o bogată activitate solistică națională și internațională, revine pe scena pe care a debutat în urmă cu 16 ani

Iubitorii muzicii și ai dansului au motive de bucurie în această săptămână, deoarece vor fi răsfățați cu spectacole și concerte de excepție. Ei vor avea parte de muzică instrumentală, operă și operetă, concert simfonic și balet clasic, sub egida Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Se anunță o săptămână plină de evenimente artistice, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Dacă prima zi a lui Brumar este dedicată unui recital de violoncel și violă, inclus în seria întâlnirilor săptămânale organizate de Teatrul „Oleg Danovski”, următoarele patru seri se vor desfășura sub egida Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care anul acesta aniversează 42 de ani.

„FARMECUL OPERETEI” ȘI „OPUS 6”

Miercuri, în cea de-a doua zi a lunii noiembrie, constănțenii sunt așteptați în sala Teatrului „Oleg Danovski”, de la ora 18.30, pentru a se lăsa seduși de „Farmecul operetei”. Pentru ei vor cânta soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti: Patricia Seymour, Doina Scripcaru, Mediana Vlad, Alfredo Pascu și Ştefan Popov, acompaniați la pian de Gönul Aptula. Seara va continua cu un recital extraordinar „Opus 6”, susținut de carismaticii membri ai Constanţa Brass Band: Florin Voinea - trompetă, Sorin Mustăţea - trompetă, Nicolae Gribinic - corn, Valeri Baran - trombon, Iurie Postolache - tubă și Valentin Tănase - percuţie.

RADU CIOREI - 40 DE ANI DE ACTIVITATE DIRIJORALĂ

Vineri, de la ora 18.30, maestrul Radu Ciorei va sărbători, alături de public, membrii orchestrei și invitații săi - violonistul Sebastian Tegzeșiu și actrița Cristina Oprean -, 40 de ani de activitate dirijorală. În program sunt incluse: Uvertura „Maeştrii cântăreţi din Nürnberg”, de Richard Wagner, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră în Si bemol major, KV 207, de Wolfgang Amadeus Mozart, „Pasărea Phoenix” pentru narator şi orchestră, de Dumitru Capoianu, și Rapsodia nr. 1 în La major, op. 11, de George Enescu.

NICOLETA ARDELEAN REVINE ÎN ROLUL VIOLETTEI VALERY

Sâmbătă, de la aceeași oră, iubitorii operei vor fi (din nou) martori tăcuți ai dramei Violettei Valery, eroina din capodopera verdiană „Traviata”, sub bagheta dirijorului bulgar Naiden Todorov. În rolul principal, melomanii o vor aplauda pe soprana Nicoleta Ardelean, care revine, cu mare drag, pe scena pe care a fost prim-solistă între anii 2000-2004. Rolul lui Alfredo va fi interpretat de tenorul turc Bulent Bezduz, iar bătrânul Giorgio Germont va fi redat de baritonul bulgar Krum Galabov.

DUMINICA PE „LACUL LEBEDELOR”

Seara de duminică este rezervată unei alte capodopere, de această dată în pași de dans, „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, cu prim-soliștii bucureșteni Ovidiu Matei Iancu și Cristina Dijmaru în rolurile principale. Spectacolul are la bază viziunea lui Mihai Babușka, după coregrafia clasică semnată de Lev Ivanov și Marius Petipa. Spectacolul este programat de la ora 18.30.

Citește și:

Duo Arcadia, în recital la Teatrul „Oleg Danovski“

Duminică de poveste alături de „Crăiasa zăpezii”, la Festival

„Forța destinului”, debut festivalier de zile mari

Miracolul cultural de la Constanța continuă!

Teatrul „Oleg Danovski“ își schimbă programul

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!

Poveste de toamnă în acorduri de vioară și pian

O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“

Lecții de stil, flori și cântec la teatru12
Pagina a fost generata in 0.186 secunde