Cîte ceva despre crom

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sfatul medicului

Cîte ceva despre crom

Politică 24 Iulie 2007 / 00:00 783 accesări

• Surse de crom: drojdia de bere, germenii de grîu, ficatul, carnea, brînza, boabele de grîu integrale, piperul, sucul de struguri, curcanul, crustaceele, broccoli s.a.

• Rolul principal al cromului în organism constă în reglarea nivelului de zahăr din sînge. Persoanele cu diabet zaharat trebuie să-şi regleze nivelul cromului.

• Nivelele scăzute ale cromului în organism pot determina un nivel mare al colesterolului în sînge şi, ca urmare, pot genera afecţiuni coronariene. De asemenea, scăderea cromului creşte riscul de glaucom.

• Nivelul de crom din organism scade în timpul sarcinii şi după naştere, la copiii care suferă de diabet, la cei cu afecţiuni coronariene s.a. La persoanele vîrstnice şi după eforturi fizice susţinute, nivelul cromului scade.

• Un aport corespunzător de crom scade glicemia, scade dorinţa de dulce, încetineşte pierderile de masă osoasă.

Taguri articol


12