Comisia Buget-Finanțe are dezbateri pe rectificările bugetare din 2016 fără Cioloș și Dragu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Buget-Finanțe are dezbateri pe rectificările bugetare din 2016 fără Cioloș și Dragu

09 Februarie 2017 / 12:42 486 accesări

Fostul premier Dacian Cioloș nu va participa joi la audierea din Comisia Buget-Finanțe, iar fostul ministru al Finanțelor Anca Dragu a trimis un răspuns scris membrilor comisiei, la care a subscris şi fostul premier Cioloş.

"Așa cum am convenit și comunicat domnului Leonardo Badea, președintele Comisiei de Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, având în vedere caracterul tehmic al analizei propuse, consider că demersul dumneavoastră trebuie să beneficieze de suportul tehnical direcțiilor de specialitate din ministerele implicate în construcția și execuția bugetară din 2016. În sensul celor mai sus menționate și în speranța că în acest fel putem să ajutăm la o mai bună înțelegere a modului în care se fac și se realizează proiecțiile bugetare anuale, susțin și vă transmit răspunsul doamnei Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice în mandatul meu", se arată într-o scrisoare semnată de Dacian Cioloș și transmisă Comisiei Buget, finanțe și bănci.

Cioloș a atras atenția asupra faptului că prezența sa în fața comisiei ar accentua caracterul politic.

"În speranța că veți înțelege că o prezență personală în cadrul unor audieri, care au ca obiect lămurirea unor aspecte tehnice, ar accentua caracterul politic al unor astfel de dezbateri", a conchis Cioloș.

"Am transmis deja materialul tuturor membrilor comisiei și urmează ca acest material să fie analizat și dezbătut la o întâlnire viitoare. Sunt puncte de vedere pe care noi dorim să le analizăm în mod transparent, să formulăm răspunsul la cele 17 întrebări și să identificăm și instrumente de bune practici. Este important ca pe viitor rectificările și execuțiile bugetare să fie îmbunătățite", a declarat deputatul PSD Leonardo Badea.

Decizia foștilor guvernanți de a nu se prezenta în fața Comisiei Buget, finanțe și bănci a generat critici din partea unora dintre membri.12