„Constanța colectează selectiv“. Îți cunoști obligațiile?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Constanța colectează selectiv“. Îți cunoști obligațiile?
Administrație 18 Septembrie 2019 / 19:39 1701 accesări 1 comentariu

Campania „Constanța colectează selectiv“, derulată de Primăria Municipiului Constanța, a debutat miercuri cu acțiuni de informare a publicului larg cu privire la obligația de a păstra un mediu curat și sănătos prin colectarea selectivă a deșeurilor și depozitarea lor în platformele special amenajate, desfășurată de angajați ai Serviciului Igienă Publică.Pliantele distribuite de Primăria Constanța cu acest prilej conțin informații cu privire la modificările intervenite în legislația în domeniu la 1 iulie 2019, dată de la care colectarea deșeurilor trebuie să fie făcută selectiv, în patru fracții, după cum urmează: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă și deșeuri menajere/amestecate. Primăria mai amintește că, potrivit legii, amestecarea celor patru tipuri de deșeuri și abandonarea acestora în afara spațiilor special amenajate sunt interzise.

În plus, OUG 74/2018 impune aplicarea sistemului de plată numit „Plătește pentru cât arunci”, motiv pentru care, în curând, constănțenii care nu vor colecta selectiv deșeurile, dacă vor depăși o anumită cantitate de gunoi vor fi taxați în plus. Dacă aceste prevederi nu sunt respectate, atât autoritățile, cât și cetățenii vor plăti taxe suplimentare pentru colectarea incorectă a deșeurilor din gospodării.

Constănțenii care sunt surprinși că aruncă deșeurile în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 400-800 lei pentru persoanele fizice și între 500-1.000 lei pentru persoanele juridice. În ceea ce privește deșeurile voluminoase, primăria reamintește că orice constănțean poate solicita ridicarea gratuită a acestora de către firma de salubritate, printr-o cerere adresată telefonic dispeceratului Polaris, la numerele de telefon 0241. 549030 și 0241. 548600.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1436 secunde