Constănțeanul Felix Stroe, viitorul ministru al Transporturilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțeanul Felix Stroe, viitorul ministru al Transporturilor!
Politică 13 Octombrie 2017 / 14:56 3946 accesări 6 comentarii

După demisiile lui Sevil Shhaideh (vicepremier și ministru al Dezvoltării), Rovana Plumb (ministru delegat al Fondurilor Europene) și Răzvan Cuc (ministru al Transporturilor), social democrații căută înlocuitori. Potrivit România TV, ședinţa Comitetului Executiv a PSD de vineri a decis cine va lua locul miniştrilor demisionari, social democraţii votând în unanimitate propunerile. Astfel că, în locul lui Sevil Shhaideh va veni Paul Stănescu, care va primi şi funcţia de vicepremier. Noul ministru al Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, va fi constănțeanul Felix Stroe, actualul președinte al Organizației Județene Constanța a PSD și director al SC RAJA SA, iar noul ministru delegat pentru Fonduri Europene va fi Marius Nica. După cum chiar Liviu Dragnea anunţa, înainte de începerea şedinţei CExN, propunerile vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis în cursul zilei de luni.

CINE ESTE PAUL STĂNESCU

Paul Stănescu, senator al PSD şi lider al organizaţiei PSD Olt, a fost propus de PSD să preia portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Odată cu preluarea portofoliului de la Dezvoltare Regională, Paul Stănescu va deveni şi vicepremier în Guvernul Tudose. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Paul Stănescu deţine 5 terenuri şi un apartament în Craiova şi o casă în Vişina, un cont bancar în valoare de peste 24.000 lei. Paul Stănescu nu are credite şi nici maşină.

CINE ESTE FELIX STROE

În vârstă de 62 de ani, Felix Stroe a preluat şefia PSD Constanţa în iunie 2015, iar din 2003 este directorul RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional de ape menajere, notează România TV. Felix Stroe s-a născut pe data de 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. După ce a absolvit Liceul B.P. Haşdeu din Buzău, a urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Studiile şi le-a completat cu Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti, Facultatea de comandă şi stat major. Între anii 1978 -1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, din care cinci ani comandant de nave de război. Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este directorul general al SC RAJA SA. De asemenea, el este si presedintele Patronatului Roman al Apei și primvicepreședinte în Asociația Româna a Apei. Din 2008, Stroe a devenit membru cu drept de vot și în asociația Mondială, cu sediul la Londra. Din anul 2010, Stroe este cetăţean de onoare al oraşului Constanţa, iar din 2011 figurează ca fiind cetăţean de onoare şi al Municipiului Comrat din Republica Moldova, acolo unde compania RAJA SRL ar fi distribuitor de apă. Este căsătorit şi are doi copii: Elena şi Cosmin.

CINE E MARIUS NICA

Marius Nica, apropiat al ministru demisionar Rovana Plumb, ar urma să fie noul ministru al Fondurilor Europene, el acceptând această propunere în şedinţa Consiliului Executiv al PSD, care are loc la această oră. Nica ar fi refuzat iniţial propunerea, însă în şedinţa CEx el ar fi acceptat propunerea conducerii PSD, de a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, spun sursele citate. Marius Nica a mai condus Ministerul Fondurilor Europene în perioada martie - noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie Nica a fost numit secretar general în acelaşi miniser. Marius Nica s-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru. El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei. Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale. În perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb. Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister. Sursa România TV

Loading...
loading...

6 comentarii

O 18:34:31 / 13 Octombrie 2017
Pla

Asta e kktul ala care ameninta Antifrauda si OPC ca prea deranjeaza lumea buna din oras.

MIHAI 10:23:51 / 14 Octombrie 2017
STROE FERICITUL

Felix cel fericit poate fi considerat una dintre personalitatile glorioase pesediste ale Constantei , " gaina de aur " a tripletei Mazare - Nicusor - Strutinsky , avand o avere apreciata la cca 25 milioane de euro . Ca sa-l putem aprecia la adevarata lui valoare , este necesar sa spicuim cateva date din buografia prea-fericitului Felix . Coleg de marinarie cu Mazare si Constantinescu , a excelat in cariera ca ofiter de contrainformatii , adica securist . Nu contestam afirmatia ca a navigat cinci ani , important este ce misiune a avut in aceasta perioada . Mai mult , a fost suspectat ca a fost agent KGB .A amanat intrunirea comisiei judetene de etica si integritate a partidului in ianuarie 2016 care trebuia sa analizeze si sa excluda de pe liste candidatii cu probleme de ordin moral sau penal . Curat ca lacrima , si avand un mare caracter specific pesedist , declara ca nu a avut relatii " cordiale " cu Mazare si Constantinescu , ba chiar s-a opus acestora . In 2015 a fost declarant incompatibil de catre ANI din cauza ca ocupa simultan functia de manager RAJA si de consilier local . Astazi nu deranjeazxa pe nimeni faptul ca este presedintele org, judetene PSD , sef la RAJA , om de afaceri si ministru . Se mai pot mentiona si alte date referitoare la dl Felix . Drept urmare a calitatilor sale exceptionale , a devenit cetaten de onoare al Constantei ca urmare a modului in care a fost " persecutat " de Mazare si cetaten de onoare al comunei Cumpana si al Republicii Moldova . Speram ca in curand , dupa cel mult o luna ca ministru , sa devina cetatean al mapamondului . Decebal Fagadau , primarul Constantei a declarat ca este mandru sa-l sustina pe Felix " care poate face fata in orice minister " . Declaratia este absolut fireasca , dat fiind cunoscut faptul ca politicianistii romani, indiferent de vopseaua politica , sunt capabili de orice . Pe noi ne bate gandul , ca dl Felix va avea ca prima sarcina .misiunea de a " regula " problema Portului Constanta , si nu este exclus ca in curand sa-l privatizeze si sa devina proprietatea pesedistilor . In curand ne vom mandri cu o flota comerciala moderna , cai ferate cu trenuri de mare viteza si multe , multe alte realizari pe care doar partidele ajunse la putere le pot realiza . Ne permitem sa-i atragem atentia dlui felix asupra unei zicale intelepte : " A doua zi dupa succes , sa te feresti " . Vor urma in mod sigur reactii viguroase , ca asa suntem noi romanii , vorba poetului : " Daca unul intamplator urca , toti il spurca, daca intamplator coboara , toti il omoara ".

Christian Bolovan 15:22:18 / 14 Octombrie 2017
Baronul canalizarilor

Stroe Felix este prototipul securistului tradator profesionist, fara cuvant si fara caracter. Un personaj insalubru, care prefera ascunzisurile canalizarilor Raja. Acest traseist politic, fost informator si colaborator al Securitatii, fost activist utecist de partid in marina a reusit sa se infiltreze in societatea civila dupa ce a fost trecut obligat fortat in rezerva pentru matrapazlacuri facute pe la unitate la Mangalia. Ulterior s-a asociat cu alti colegi apevisti dati afara din armata, ca Dumitrache Ion si Horghidan Constantin, si vindeau suc la TEC intr-un chiosc din Mangalia. Devenind cap al retelei infractionale si uzitand de trafic de influenta asupra fostilor colegi, acestia s-au apucat sa vanda paine veche contrafacuta armatei, generand o megaescrocherie relatata in presa anilor 90. A urmat privatizarea dubioasa a santierului naval Cap Midia, pe care l-a preluat fraudulos pe mai nimic de la stat, prejudiciind bugetul cu multe milioane de Euro. Din politruc comunist convins, individul Stroe s-a facut cederist taranist si a intrat in 2000 consilier local si viceprimar al Conventiei Democrate cederist al lui Mazare, avand responsabilitatea delegata de a se ocupa de cainii maidanezi. Intre timp Dumitrache Ion a intrat in PDL. Urmare a experientei acumulate ca responsabil de cainii maidanezi in primul mandat al primarului Mazare, Stroe cel obez a devenit director Raja, printr-o lovitura organizata impotriva presedintelui Consiliului Judetean Dutu Stelian, ilegal, cu complicitatea mai multor consilieri judeteni si a secretarului Belu Mariana. Incepand cu 2003 a inceput sifonarea si devalizarea fondurilor repartizate Raja, executarea majoritatii lucrarilor de firmele de casa 2x1 Holding, Geomarco si alte firme controlate de Stroe Cosmin, Dumitrache Ion si alti interpusi, ulterior intrand in hora si firme controlate de Stefanescu sau Papadumitru, interpusi ai responsabiluluide Raja al CJC, Dragomir Cristinel. Pentru a-si asigura protectia, Stroe distribuitorul celei mai scumpe ape din tara, a angajat si popular Raja cu tot felul de personaje dubioase, rezervisti, securisti pensionari, marinari pensionari, fosti primarii si rudele lor, ziaristi si neveste de ziaristi, neamuri de procurori si militieni, toti adunati pentru a crea o ceata protectoare. Fapte neinvestigate pana acum. Incepand cu 2009, dar mai ales din 2012 o data cu instalarea si cimentarea triadei Ponta Oprea Maior, acest personaj sulfuros, Stroe, a facut impreuna cu Fagadau Decebal, Darie Cristian si Dragomir Cristinel, tot ceea ce a putut pentru a ii elimina de la conducerea Psd Constanta pe Mazare si Constantinescu si a-i indrepta spre puscarie. A fost sprijinit direct de Oprea Gabriel si Ponta Viorel, promitand in schimb predarea judetului catre unpreu. A reusit sa ajunga presedinte Psd, I-a eliminat si pe Mazare si Constantinescu prin institutiile de forta ale sistemului, Iar dupa a inceput eliminarea celor care l-au sprijinit, fiind uneltele lui. Au disparut si Darie si Dragomir. Inca nu a reusit sa il inlature pe Fagadau, dar lucreaza intens la asta, comandand zilnic articole contra primariei, intrucat toata presa locala depinde de stipendiile Raja. Iar acum, din pacate, sistemulsecurist a reusit sa infiltreze aceasta conserva tocmai la varful statului. Sa vedeti ce hotii vor urma de acum incolo. Dumitrache Ion isi freaca manutele satisfacut, pentru ca, macar la CJC, il are pe Tutuianu, ginerele paharnicului sau personal, Hondoreanu Ilie. Toata viata lui Stroe se bazeaza pe impostura, lipsa de caracter, inselatorie si fariseism, el insusi recunoscand ca s-a nascut fara coloana vertebrala, sub for a de limacs obez.

a-mirabilis 16:43:36 / 14 Octombrie 2017
Gustul si impulsul politic

Ce aveti domnilor cu el?Este si el un om care il cam duce mintea mai abitir ca multi altii.A fost si bolnav,a a vut ca oricare fiinta umana si animala ,gripa humana dar a scapat de gripa aviara si cea porcina.Dupa cate stiu ,in scoala a fost printre primii si chiar a a fost sef de promotie,cea ce nu este la indemana oricarui student al acelei institutii militare fara ca ta'su sa fie mahar prin marina.Ca a comandat nave de razboi,este putin exagerat,a fost comandat pe o singura nava de razboi,clasificata vedeta,dar cu armament la bord.Nu a fost remunerat ca ofiter de contrainformatii.In schimb a fost racolat ca activist al PCR.Nimic interesant.Pentru ca este un tip cu o mare capacitate a orientarii in meridian,a parasit de buna voie si nesilit de nimeni ,dar cu drobul disponibilizarii deasupra capului, sistemul militar de pe o functie care nu-i datea prea multe sanse pentru viitor.Si,cum are un simt intreprinzator,impreuna cu alti ,,stigmatizati''au urcat Golgota capitalismului haotic si a ajuns unde a ajuns,ministru la transporturi.Minister extrem de greu,dar este posibil sa faca ceva.Si cred ca primul lui obiectiv nu este portul Constanta.Nu plec de la idei preconcepute,totusi oleaca de incurajare si incredere nu strica.Succes !Nu numai pentru el ,ci pentru tot guvernul.Succesul lor trebuie sa duca la multumirea populatiei.Daca Stroe Felix stie si nu poate ,,comanda''admitand interventia ,,sefilor'',n-are nici o valoare.Va fi incadrat in randul muritorilor ,,remaniati''scuzindu-se ca asta i-a fost sansa .

Ce va place sa lingeți... 20:43:39 / 14 Octombrie 2017
Căcatul..

După ce l-ați lins pe Băsescu..HOOO.. idioților sa vedem ! POATE Omu va reuși ce nu a reușit nimeni până la EL ..mihai ...nn kuru.. mirabilis.. treceți pe la mine să vă dau la mueeee.!

a mirabilis 21:34:03 / 14 Octombrie 2017
Cunoasterea duce spre adevar

D-nul de la 20 43 .Ba ,tu esti prost?Daca citesti trebuie sa si intelegi mesajul!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2542 secunde