Constănțeanul Ilie Floroiu, un record național neclintit de zeci de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constănțeanul Ilie Floroiu, un record național neclintit de zeci de ani
Sport 23 Iulie 2019 / 15:46 1697 accesări 0 comentarii

5.000 de metri parcurși în 13 minute și 15 secunde. În urmă cu 41 de ani, la Campionatul Naţional de Seniori desfăşurat pe stadionul „Republicii” din Bucureşti, constănțeanul Ilie Floroiu a stabilit recordul naţional la 5.000 m, record care rezistă şi acum în atletismul românesc. Iar pe 29 august se vor împlini tot 41 de ani de la recordul național de la proba de 10.000 de metri stabilit tot de nea Iliuță, așa cum îi spun prietenii, pe stadionul „Strahov” din Praga, la Campionatul European de Atletism pentru seniori.

Ilie Floroiu recunoaște că performanţa nu se obţine uşor, e nevoie de multă muncă, ore întregi de antrenamente zilnice și multe restricții, dar acestea nu mai contează în momentul în care ești pe podium.

Ilie Floroiu și-a început cariera la 15 ani şi a pus suflet în fiecare competiţie. S-a aliniat la start de peste 450 de ori şi nu a abandonat niciodată. A concurat în 30 de ţări de pe 5 continente. A câştigat peste 100 de competiţii şi este mândria noastră, a constănţenilor şi a întregii ţări.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1838 secunde