Consulul general al Turciei la Constanţa, în vizită la CCINA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Consulul general al Turciei la Constanţa, în vizită la CCINA

Economie 19 Mai 2017 / 17:05 800 accesări

În dimineaţa zilei de 19 mai 2017, conducerea Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA), reprezentată de Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanţa şi preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, şi de Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA, a primit vizita E.S. Uyar Mustafa Sertel, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa. Aceasta s-a dorit a fi o vizită de curtoazie, de cunoaştere şi de exprimare reciprocă a sprijinului acordat companiilor constănţene şi turceşti în dezvoltarea activităţii lor.

Consulul general a fost foarte încântat de primirea Domniei Sale la sediul Camerei de Comerţ Constanţa, afirmând că este o mare plăceresă observe buna colaborare pe care Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură o are cu Turcia. Totodată, şi-a exprimat dorinţade a susţine intensificarea relaţiilor economice între firmele din Dobrogea şi cele din Turcia. Preşedintele CCINA, Mihai Daraban, a afirmat, la rândul său, că, Republica Turcia este cel mai mare investitor în România, din afara Uniunii Europene, şi că firmele constănţene cu capital turcesc sunt, de fapt, companii româneşti, care se bucură de aceleaşi facilităţi şi drepturi europene ca oricare altă firmă românească. De asemenea, s-a referit şi la cele două domenii de interes atât pentru România, cât şi pentru Turcia, şi anume turismul şiagricultura, Turkish Airlines având un rol important în conexiunea aeriană a celor doua ţări.

În încheierea vizitei, E.S. Uyar Mustafa Sertel a mulţumit conducerii CCINA şi a afirmat că a fost o plăcere vizita la CCINA Constanţa şi că va depune toate eforturile pentru a sprijini comunitatea turcă în dezvoltarea afacerilor în Dobrogea. Mihai Daraban l-a asigurat pe consulul general că atât Camera de Comerţ şi Industrie a României, cât şi întreg Sistemul Cameral se vor implica profund şi vor acorda tot sprijinul firmelor turceşti ce vor dori să investească în România, iar Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi AgriculturăConstanţa va continua o colaborare eficientă, şi pe viitor, cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa.12