Consulul Madagascarului în România, despre extrădarea lui Radu Mazăre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Consulul Madagascarului în România, despre extrădarea lui Radu Mazăre
Justiție 09 Mai 2019 / 16:18 2880 accesări 1 comentariu

Consulul onorific al Madagascarului în România, Serge Rameau, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că extrădarea lui Radu Mazăre în România poate fi rezolvată ușor, dacă autoritățile de la București vor dori acest lucru, pentru că în țara sa noul președinte este ferm împotriva corupției. Radu Mazăre nu se ascundea, el locuind în complexul său turistic, unde turiștii practică sporturi extreme. Oficialul malgaș a spus că nu are, până în acest moment, o confirmare oficială din Madagascar privind reținerea lui Radu Mazăre.

„Trebuie să vă spun că în Madagascar am avut alegeri prezidențiale, iar noul președinte, Andry Rajoelina, este foarte ferm în eradicarea corupției în țară", a declarat Serge Rameau. „Mai multe persoane importante au fost arestate pentru fapte de corupție, așadar, dacă dl. Mazăre este în arest și dacă România face pași concreți pentru extrădare, sunt convins că vom găsi ușor soluția legală", a arătat consulul onorific.

Întrebat dacă poate estima cât ar putea dura extrădarea lui Radu Mazăre, Serge Rameau a spus: „În primul rând, dacă dl Mazăre se află în custodie la noi și dacă autoritățile române vor cu adevărat să negocieze extrădarea lui, ambasadorul României în Madagascar poate grăbi lucrurile", a răspuns oficialul malgaș.

Întrebat ce statut avea Radu Mazăre în Madagascar și dacă se ascundea, având în vedere faptul că era căutat de Interpol, consulul Serge Rameau a răspuns: „Nu, nu se ascundea. Era un om liber". Diplomatul malgaș a completat: "Avea cerere de emigrare în Madagascar, depusă în Italia, la Roma, fiind cetățean al UE. (...) Era expatriat, cu contract de angajat la propria sa firmă, cu cazier judiciar curat și pașaport nou-nouț când a venit în Madagascar." După ce a fost condamnat, a cerut azil politic, după cum a declarat în presa locală, însă Madagascar nu oferă azil politic. Astfel, și-a reînnoit anual cererea de rezidență, ca expatriat cu firmă proprie, care reprezintă o procedurăobișnuită, a arătat consulul onorific al Madagascarului la București, Serge Rameau, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1516 secunde