Controale în „forță“ ale veterinarilor! Ce au găsit?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Controale în „forță“ ale veterinarilor! Ce au găsit?
Social 16 Ianuarie 2019 / 13:17 1839 accesări 0 comentarii

În perioada 21 decembrie 2018 – 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie Judeţene.
Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 413.600 de lei și emiterea a 2 ordonanțe de interzicere a activității.
De asemenea, a fost confiscată o cantitate de 1.540 kg de carne și produse din carne și 87,2 kg de pește. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unități de neutralizare, pentru a fi distruse.
Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:

Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

Nerespectarea legislatiei in vigoare privind ambalarea și etichetarea produselor alimentare;

Transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neinregistrate sanitar veterinar;

Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

Lipsa documentelor care sa ateste trasabilitatea produselor;

Personal fără echipament de protecție


Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
ANSVSA reamintește cetățenilor că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției pestei porcine africane (PPA), iar comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor se sancționează cu amenzi de până la 40.000 de lei!

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2225 secunde