Copiii cu părinți plecați în străinătate nu sunt ai nimănui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Copiii cu părinți plecați în străinătate nu sunt ai nimănui

Social 09 Noiembrie 2017 / 15:07 4708 accesări

Fenomenul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a luat amploare în România în ultimii ani, ceea ce face necesară dezvoltarea unei reţele de servicii specializate destinate acestor copii. Organizaţia „Salvaţi Copiii“ a dezvoltat astfel de servicii, adresate atât copiilor, cât şi părinţilor lor sau persoanelor în grija cărora au rămas aceştia, începând cu anul 2010, prin intermediul a 17 programe locale. Totodată, începând din 2015, Organizația „Salvați Copiii“ a inițiat ample campanii de informare cu privire la obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară.

În acest context,Organizația „Salvați Copiii“,având ca principali parteneri locali ai proiectului Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa,organizează odezbatere regională cu tema „Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate - aspecte legale și bune practici de intervenție“.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate a părinților“,implementat de Salvaţi Copiii cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și al Ministerului Educației Naționale, beneficiind de suportul financiar al The Velux Foundations.

Evenimentul are loc în data de10 noiembrie 2017, între orele 10.00 - 14.30,la sediul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa (sala de conferințe), bd. Mamaia nr. 197, Constanţa.Printre invitați se numără reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene, direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului, mai multor servicii publice de asistență socială, școli, judecătorii și altor instituții cu rol în protecția copilului și educație din județele Constanţa, Brăila, Galaţi, Tulcea.12
Pagina a fost generata in 0.2087 secunde