Copil de 10 ani, accidentat de un microbuz, transportat cu elicopterul SMURD

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Copil de 10 ani, accidentat de un microbuz, transportat cu elicopterul SMURD

Eveniment 22 Martie 2017 / 20:12 1145 accesări

Un copil de 10 ani a fost transportat miercuri, cu elicopterul SMURD, de la Vaslui la Iași, în stare gravă, după ce a fost lovit de un microbuz care încerca să evite o coliziune cu un alt autoturism. Medicii din Vaslui l-au dus pe copil direct în sala de operaţii, apoi l-au transferat la Iaşi. Accidentul a avut loc miercuri pe o stradă din Vaslui, în imediata apropiere a Spitalului Județean Vaslui.

Potrivit poliţiştilor rutieri, o autoutilitară a încercat să evite o impactul cu o altă mașină care a tăiat o bandă de mers și a intrat pe trotuar, lovind un copac, iar băiatul de 10 ani care era pe trotuar a fost acroşat şi a ajuns sub microbuz. Copilul a fost preluat imediat de către medici și transportat la spital, în Vaslui, unde a fost operat şi apoi transferat la Iaşi. „A fost adus de echipajul de Terapie Intensivă Mobilă un pacient minor, de 10 ani, victima unui accident rutier. A fost lovit de un camion, am înțeles, instabil hemodinamic, destul de grav, investigațiile imediate au decelat abdomen acut chirurgical, ruptură de splină și a fost trimis direct în sala de operație pentru rezolvarea hemoragiei. Viața lui a fost pusă în pericol”, a declarat Gabi Olaru, medic UPU, Spitalul Județean Vaslui.

Copilul a fost transportat de la Vaslui la Iași cu elicopterul SMURD, a fost preluat de pe Aeroportul Iași cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și dus de urgență la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași.

Polițiștii vasluieni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă pe numele şoferului camionului

Taguri articol


12