Cosmina Stratan, din nou la Berlinală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cosmina Stratan, din nou la Berlinală
Cultură 22 Ianuarie 2016 / 18:28 832 accesări 0 comentarii
Cosmina Stratan

Cosmina Stratan

Filmul „Shelley”, cu actriţa Cosmina Stratan în distribuţie, se numără printre producţiile selectate în programul Panorama al Festivalului de Film de la Berlin, care va avea loc între 11 și 21 februarie. Debutul în lungmetraj al regizorului Ali Abbasi va avea premiera mondială în cadrul Berlinalei. Din distribuție mai fac parte: Bjorn Andresen, Ellen Dorrit Petersen şi Peter Christoffersen. Filmul lui Abbasi, coproducţie Danemarca - Suedia, îmbină unele dintre temele de anul acesta ale programului Panorama: dorinţa de a avea copii cu situaţia emigranţilor est-europeni pentru căutarea de locuri de muncă.

Cosmina Stratan a fost distinsă, în 2012, la Cannes, cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, pentru rolul din filmul „După dealuri”, de Cristian Mungiu. Ea a primit şi unul dintre trofeele Shooting Stars 2014, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

De asemenea, documentarul de ficţiune „Hotel Dallas”, o coproducţie România - SUA, de Livia Ungur şi Sherng-Lee Huang, a fost selectat în sub-secţiunea Panorama Dokumente a ediţiei din acest an a Berlinalei. „Hotel Dallas” redă povestea României anilor '80, când singurul show de televiziune american difuzat la TV era serialul „Dallas”.

Selecţia Panorama include 51 de filme din 33 de ţări. 17 pelicule vor fi proiectate în secţiunea Panorama Dokumente şi 34 de lungmetraje vor fi prezentate în secţiunea principală a programului şi în Panorama Special.

La Berlinală vor mai fi proiectate filmul „Ilegitim”, de Adrian Sitaru, în cadrul secţiunii Berlinale Forum, scurtmetrajul Roxanei Stroe, „O noapte la Tokoriki”, care va participa în competiţia Generation 14plus, precum și scurtmetrajul „A Quiet Place”, de Ronny Dörfler, în care joacă două actrițe române, Mădălina Craiu şi Oana Rusu, care va fi prezentat în cadrul secţiunii Perspektive Deutsches Kino.

Citește și:

Filmul „Ilegitim” al lui Adrian Sitaru, la Berlinală

Film cu Mădălina Craiu şi Oana Rusu, la Berlinală

Scurtmetraj românesc la Berlinală

Cosmina Stratan şi Maria Drăguş, în prima linie către succes

Vedetele şi-au dat întâlnire la Berlin

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1327 secunde