Cristian Boureanu rămâne în arest. Decizia este definitivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cristian Boureanu rămâne în arest. Decizia este definitivă

Justiție 22 Iulie 2017 / 12:37 1024 accesări

Cristian Boureanu rămâne în arest, au decis magistrații Tribunalului București. Fostul deputat reușise inițial să scape de măsură și să fie plasat sub control judiciar. Cristian Boureanu a fost din nou la un pas de libertate, după ce judecătorii au decis să îl plaseze sub control judiciar. Magistrații au motivat decizia de eliberare a fostului deputat precizând că acesta și-a schimbat atitudinea sfidătoare față de polițiști, se află la prima abatere penală și este unic întreținător al unui minor. Decizia a fost contestată de procoruri, iar magistrații Tribunalului București au hotărât ca Boureanu să rămână în arest. Decizia este definitivă și irevocabilă, scrie libertatea. Cristian Boureanu s-a prezentat vineri în faţa magistraţilor ca să încerce să scape de arestul preventiv. Fostul parlamentar a cerut să fie arestat la domiciliu sau să fie judecat sub control judiciar. În sală, Boureanu a spus că era un cetăţean român beat, care se afla pe scaunul din dreapta şi nu a conştientizat ce s-a întâmplat. Poliţiştul e cel care l-ar fi provocat, mai susţine fostul deputat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată, miercuri, pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră. Procurorii susţin în rechizitoriu că omul de afaceri "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Astfel, omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru trei infracţuni de ultraj, acesta aflându-se în continuare în arest preventiv.

Potrivit procurorilor, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie, Laura Dincă, iubita lui Cristian Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi "a creat o situaţie favorabilă fostului deputat". Astfel, declaraţia acesteia din 6 iulie este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.12
Pagina a fost generata in 0.4631 secunde