Cristian Pletea luptă pentru calificarea la JO de tineret din 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Cristian Pletea luptă pentru calificarea la JO de tineret din 2018

Sport 07 Noiembrie 2017 / 15:47 700 accesări
Cristian Pletea mai are destule oportunități de calificare pentru JO de tineret din 2018

Cristian Pletea mai are destule oportunități de calificare pentru JO de tineret din 2018

Săptămâna trecută, la Split (Croația), a avut loc primul turneu de calificare pentru ediția 2018 a Jocurilor Olimpice de Tineret, programate în capitala Argentinei, Buenos Aires. România a fost reprezentată de doi sportivi, Andreea Dragoman și Cristian Pletea, care au fost însoțiți de antrenorii Petre Arnautu și Mădălin Ionașcu. Ambii au ratat calificarea deocamdată, însă mai au la dispoziție încă șase astfel de turnee, următorul fiind programat în februarie 2018, în Cehia.

Cristian Pletea, sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, era favorit numărul 1 al turneului de la Split, dar a fost eliminat în primul tur de pe tabloul A de către campionul european Ioannis Sgouropoulos, grecul care l-a învins și în finala Europenelor desfășurate în iulie, la Guimaraes (Portugalia). Ajuns pe tabloul C, jucătorul constănțean a pierdut iarăși în primul tur, în fața lui Truls Moregard (Suedia). La Split, au obținut calificarea pentru JOT 2018 Ioannis Sgouropoulos, Vladimir Sidorenko (Rusia), Medardas Stankievicius (Lituania) și Vladislav Ursu (Moldova).

Tot săptămâna trecută a avut loc și ITTF Challenge Belgium Open, turneu la care Adina Diaconu s-a oprit în optimi de finală, după ce a fost învinsă de Saki Shibata (Japonia). În competiția de simplu U-21, Alina-Georgiana Zaharia, de la CS Farul Constanța, a ajuns până în sferturi de finală, unde a pierdut în fața coreencei Zion Lee. Constanța a mai fost reprezentată în Belgia de Mihaela Plăeașu (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”), dar și de antrenorii Viorel Filimon și Elena Sebe.

Marți, la Magdeburg (Germania), a început Seamaster 2017 ITTF World Tour Platinum German Open, turneu la care România este reprezentată de Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Camelia Iacob, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Alexandru Cazacu, Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea și Hunor Szocs. Antrenorii fetelor sunt Viorel Filimon și Elena Sebe, iar antrenorii băieților Andrei Filimon și Ionuț Seni.

Citește și:

Elena Zaharia, noul copil-minune al tenisului de masă românesc

Constănțeanca Elena Zaharia, învingătoare la Slovenia Open12