Cum au sărbătorit elevii din Constanța Ziua Copilului?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum au sărbătorit elevii din Constanța Ziua Copilului?

Educație 01 Iunie 2016 / 18:50 2380 accesări

Directorul adjunct al Palatului Copiilor, Roxana Mitan

Directorul adjunct al Palatului Copiilor, Roxana Mitan

Copiii de toate vârstele de pretutindeni au sărbătorit așa cum au știut mai bine copilăria și au simțit din plin cât de bine este să nu ai griji. Pe 1 iunie, copiii din întreaga lume au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului, participând la diferite activități organizate pentru aceștia de școli, palate ale copiilor și instituții publice și private din întreaga țară. La Constanța, aproximativ 400 de elevi au fost implicați în activitățile organizate de cercurile din cadrul Palatului Copiilor. ”Pentru că Palatul este al Copiilor și astăzi sărbătorim Ziua Copilului, aproximativ 400 de elevi ai Palatului, dar și ai școlilor partenere au participat la activitățile pe care le-am organizat: ateliere de creație, cercuri de ceramică, ikebana, concurs de desene pe asfalt, avem invitați de la Observatorul Astronomic din Constanța și copiii pot vedea diferite explozii solare, iar pe terenul de fotbal, în sala de sport și la bazinul de înot se desfășoară mai multe concursuri”, a explicat directorul adjunct al Palatului Copiilor, prof. Roxana Mitan. De asemenea, elevii care fac parte din cercurile artistice au organizat pentru toți cei curioși un spectacol. Și copiii cu dizabilități au participat la activități specifice, așa că aproximativ 100 de copii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Maria Montessori” din Constanța au fost implicați în activități deosebite, iar școlile au organizat diferite competiții pentru elevi.

Și Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” și-a deschis porțile pentru copii. Cei mici au avut ocazia să vadă cum arată o expoziție de aeronave militare, echipamente de deservire la sol, precum și alte mijloace tehnice inedite, spre deliciul lor. În Gara din Constanța, un grup de elevi de la Școala gimnazială nr. 24 ”Ion Jalea” a avut parte de surprize. După ce au fost întâmpinați de personalul din Gară cu ”La mulți ani”, micuții au primit prăjituri și băuturi răcoritoare. ”Copiii au fost familiarizați cu regulile de siguranță atunci când călătoresc cu trenul, au vizitat ghișeele caselor de bilete, li s-a explicat cum se achiziționează legitimațiile de călătorie, ce oferte există la călătoria copiilor. Ei au fost urcați într-o locomotivă și au avut ocazia să apese pe manete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regionalei CFR Călători Constanţa, Simona Roşca. Alți 400 de copii, majoritatea provenind din centre de plasament, au primit surprize dulci din partea Arhiepiscopiei Tomisului, în stațiunea Mamaia.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, se înscrie în seria activităților pentru copiii protejați în sistemul instituțional. Pentru ei, joi, 2 iunie, la City Park Mall este organizat evenimentul intitulat ”Vestul sălbatic” (vor participa copiii de la Centrele de plasament ”Micul Rotterdam” și ”Antonio”), iar pe 3 iunie, copiii de la Centrul de primire minori în regim de urgență vor sărbători ziua de naștere a colegilor născuți în iunie. Sâmbătă, 4 iunie, în stațiunea Eforie Nord, peste 200 de copii din centrele de plasament își vor petrece ziua la Complexul Dunărea, unde Asociația ”United Hands” și americanii de la Baza NATO din localitatea Mihail Kogălniceanu vor organiza activități distractive pe plajă, dar vor avea loc totodată și alte surprize. Totodată, 24 de copii din centrele de plasament vor pleca în localitatea Silistra din Bulgaria pentru a participa la evenimentul ”Tradiții populare”, organizat cu participarea reprezentanților țărilor riverane Dunării.

Citește și:

Copiii se distrează în tren

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1689 secunde